Titel Internazionale betekent financiële meevaller FC Barcelona

4 mei 2021, 22:17

Goed nieuws voor FC Barcelona: door het kampioenschap van Internazionale in Italië kunnen de Catalanen een financiële meevaller tegemoet zien. De club verkocht afgelopen zomer middenvelder Arturo Vidal (33) voor een appel en een ei aan Inter, maar bedong daarbij wel enkele bonussen. Eentje werd geactiveerd bij het winnen van de Scudetto.

Als Internazionale zich zou kronen tot kampioen van Italië, dan moet het volgens het transfercontract één miljoen euro betalen aan FC Barcelona voor de overgang van Vidal. De Chileen was net als Luis Suárez een van de slachtoffers van de enorme renovatie van trainer Ronald Koeman in de afgelopen zomer. De Catalanen lieten hem voor een heel laag bedrag gaan, maar wel met enkele clausules.

De titel is overigens wel de enige bonus die Inter dit seizoen zal moeten voldoen aan Barcelona vanwege de sportieve prestaties. Zowel in de Champions League (groepsfase door Real Madrid, Shakhtar Donetsk en Borussia Mönchengladbach) als Coppa Italia (halve finale door Juventus) werd het voortijdig uitgeschakeld. De behaalde landstitel voor het eerst sinds 2010 voelde echter wel als een enorme hoofdprijs.

Lees ookKoeman ziet Vidal naar Internazionale vertrekken

De inbreng van Vidal bleef overigens enigszins beperkt. In de Serie A kwam hij tot 23 optredens (één goal, twee assists) en in de bekercompetities kwam hij tot zeven duels. Sinds halverwege maart ligt Vidal uit de roulatie met een spierblessure. Eerder kampte hij dit seizoen met een lichte kruisbandverreking en een bovenbeenblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen