Frank de Boer ziet gewilde Memphis bij elke topclub slagen

Frank de Boer ziet gewilde Memphis bij elke topclub slagen

4 mei 2021 – Frank de Boer denkt dat Memphis Depay (27) bij alle clubs die interesse hebben getoond in zijn diensten goed zou passen. De Nederlandse aanvaller wordt vooral gelinkt aan FC Barcelona, maar ook Juventus en Internationale zouden concrete belangstelling hebben. "Ik zie het hem goed doen bij elke topclub", looft de bondscoach zijn pupil.

Dat vertelt De Boer tegenover het Italiaanse Tuttosport. "Juventus, FC Barcelona, Internazionale: het maakt voor hem denk ik weinig uit. Hij zal een keuze moeten maken en wij zullen hem volgen en steunen", zei de bondscoach over de geruchtenstroom rondom Memphis. Eerder vandaag (dinsdag) kwam naar buiten dat de Nederlander gespot zou zijn in Barcelona op zoek naar een huis.

Hoewel Memphis ontzettend veel genoemd wordt in het geruchtencircuit, blijft hij meer dan uitstekend presteren bij zijn huidige werkgever Olympique Lyon. Ook dat verbaast de keuzeheer van het Nederlands elftal niet. "Ik ken Memphis goed en hij heeft een uitstekende mentaliteit. Hij laat zich niet afleiden door de geruchten", verwacht de bondscoach. "Hij is een geweldige aanvaller."

Lees ook: De Boer blikt vooruit op EK en waarschuwt voor Arnautovic

De aanvoerder van Olympique Lyon maakte dit seizoen in 38 officiële wedstrijden negentien doelpunten en gaf tien assists. Door zijn transfervrije status in de komende zomer is er veel interesse voor Memphis, die zelf wel oren zou hebben naar een samenwerking met Ronald Koeman bij FC Barcelona.

gerelateerd