'Heerenveen vindt in marathonman Van Ewijk opvolger Floranus'

'Heerenveen vindt in marathonman Van Ewijk opvolger Floranus'

4 mei 2021 – ADO Den Haag gaat Milan van Ewijk spoedig verkopen aan sc Heerenveen. De interesse van de Friezen in de rechtsachter, die de opvolger moet worden van de transfervrij vertrekkende Sherel Floranus, was er langer, maar een akkoord is nu dan toch echt nabij. In totaal komt er een half miljoen euro plus een flinke doorverkoopclausule op tafel voor de achterhoedespeler.

Dat schrijven zowel het Algemeen Dagblad als ook De Telegraaf over de aanstaande deal, die ergens in de komende dagen officieel zal worden. Het wordt voor Van Ewijk zijn tweede avontuur in Friesland: nadat hij bij ADO Den Haag vorig jaar op het tweede plan raakte onder Alan Pardew, werd hij verhuurd aan SC Cambuur. Door de coronastop kwam hij voor de rivaal van sc Heerenveen echter amper in actie.

Dit seizoen verdiende Van Ewijk weer een basisplaats in de Hofstad en was net als in zijn eerste half jaar een van de revelaties. ADO Den Haag pikte hem in 2019 over van tweededivisionist Excelsior Maassluis en heeft zodoende een hele aardige winst op de verdedigers, wiens verbintenis nog slechts één jaar doorliep: daardoor lijkt de 500.000 een fraaie opsteker voor het in degradatienood verkerende ADO Den Haag.

Lees ookTeleurgestelde Amerikanen doen stapje terug na ADO-nieuws

In het Abe Lenstra Stadion tekent Van Ewijk een contract voor liefst vier seizoenen. Daar vervangt hij Floranus, die besloot om zijn contract niet te verlengen en op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Dit seizoen miste Van Ewijk slechts 51 minuten: alleen tegen FC Groningen werd hij voortijdig gewisseld vanwege een blessure, verder speelde hij alles bij ADO Den Haag. Daardoor was er ook interesse van SV Darmstadt 98, Fortuna Sittard en FC Twente: maar zij grijpen dus naast de back.

gerelateerd