Barbecue in huize Messi kan Barça op straf komen te staan

4 mei 2021, 15:53

De spelers van FC Barcelona hebben zich maandag niet bepaald populair gemaakt met een barbecue. Hoewel de teambuildigingsactiviteit rondom het huis van Lionel Messi ongetwijfeld reden voor tevredenheid was voor coach Ronald Koeman, van wie het overigens onduidelijk was of hij ook aanwezig was, moet de club vrezen voor een straf voor deze actie.

In Catalonië is het vanwege de coronamaatregelen namelijk nog altijd niet toegestaan om met meer dan vier personen samen te komen binnenshuis en zes daarbuiten. Op de foto's die uitlekten was echter te zien dat er heel veel spelers uit de A-selectie aanwezig waren in het huis van Messi, vermoedelijk in totaal zo'n veertig. Koeman werd er overigens niet gesignaleerd: het is eveneens onduidelijk of hij op de hoogte was van de actie van zijn spelers.

Doordat het uitlekte is hij dat nu in elk geval wel en mogelijk heeft het nog gevolgen voor de tegen Atlético Madrid geschorste coach en zijn elftal. De competitie La Liga is namelijk een onderzoek gestart naar het niet naleven van het de coronaregels. De Spaanse voetbalbond zou het zien als een serieuze overtreding, die nog gevolgen kan hebben. Eerder bleef een teamuitje van Atlético Madrid wel zonder sanctie, omdat toen de bond vooraf geïnformeerd werd.

Lees ook: Barcelona-selectie barbecuet bij Messi: 'Campeones

FC Barcelona laat weten dat het niet op de hoogte was van de actie van de spelersgroep. Wel neemt het Messi en consorten in bescherming: omdat de spelers meerdere per weken worden getest, is dit volgens de Catalaanse grootmacht niets anders dan een lunch die onder werktijd gehouden wordt. Welke straf er mogelijk in het vooruitzicht ligt, is nog onbekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen