Feyenoord bevestigt: Van Persie gaat eigen zoon trainen

Feyenoord bevestigt: Van Persie gaat eigen zoon trainen

4 mei 2021 – Robin van Persie is terug in De Kuip. De voormalig aanvaller heeft dinsdag een contract getekend in Rotterdam-Zuid, waar hij met ingang van komend seizoen zal fungeren als assistent-trainer van Feyenoord Onder-16. Hij wordt assistent van Brian Pinas.

Ook blijft hij actief bij het eerste elftal waar hij op trainingsdagen een ondersteunende taak op zich neemt als veldtrainer. Van Persie stond de afgelopen twee seizoenen af en toe al op het veld bij Feyenoord, waarbij hij zich met name richtte op de aanvaller. Onder Arne Slot zal hij op trainingsdagen een ondersteunende rol krijgen bij het eerste.

Van Persie is blij met deze uitdaging. "Ik ben na mijn profcarrière vooral begonnen met het oriënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen", vertelt Van Persie. "Samen met mijn management team bij SEG heb ik mij georiënteerd op activiteiten die bij me passen. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière mag overbrengen naar de nieuwe generatie. En dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder. Ik krijg hier veel energie van en bovendien voelt het goed op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van spelers binnen de club."

Aardig is dat Van Persie bij de Onder-16-ploeg te maken zal krijgen met zijn zoon Shaqueel. Het pas veertienjarige talent maakt deel uit van de selectie van Feyenoord Onder-16.

gerelateerd