Vader Gravenberch blij met Ten Hag: "Beter had het niet gekund"

Vader Gravenberch blij met Ten Hag: "Beter had het niet gekund"

4 mei 2021 – De pas achttienjarige Ryan Gravenberch had dit seizoen zeker een aandeel in de 35ste landstitel van Ajax. De jonge middenvelder ontpopte zich tot vaste basisspeler en speelde in 29 competitiewedstrijden mee. De vader van de middenvelder is blij met hoe het dit seizoen is verlopen.

Vorig seizoen kwam Gravenberch tot negen wedstrijden in de Eredivisie, maar dit seizoen was hij vaste waarde. Het vertrouwen van Erik ten Hag in hem is groot, weet zijn vader. "Hij wordt zelfs nauwelijks gewisseld. Soms denk ik als vader zelfs weleens: zo goed speel je niet, ik had je vandaag gewisseld. Maar Ten Hag doet dat niet", zegt de vader van Gravenberch tegen Ajax Showtime. "Hij heeft ook veel gesprekken met Ryan. Ten Hag is iemand die zich heel bewust is van het proces dat er nodig is om een jonge speler tot wasdom te laten komen. De doorbraak van een jonge speler gaat met pieken en dalen, maar gedurende dit hele proces bij Ryan ben ik echt heel blij met Ten Hag."

De vader van Gravenberch ziet Ten Hag dan ook als de ideale coach voor de jonge middenvelder. "Dat Ten Hag de trainer is die Ryan zijn volledige doorbraak heeft meegemaakt, is echt perfect", zegt hij. "Ten Hag heeft hem op vijftienjarige leeftijd gezien in de jeugd en vervolgens procesmatig klaargestoomd voor een doorbraak in het eerste elftal. Beter had het niet gekund, dat meen ik echt. Ik kan niet anders zeggen dat ik zowel over Ajax als Ten Hag zeer tevreden ben."

Gravenberch werd dit seizoen vaste waarde bij Ajax en speelde zich bovendien in het Nederlands elftal. Daarnaast tekende hij een nieuw, meerjarig contract in Amsterdam. Allemaal zaken die het vertrouwen van Gravenberch hebben laten groeien, zegt zijn vader. "Ook het feit dat Ten Hag na de bekerwedstrijd tegen PSV aangaf dat hij in de tweede helft een type speler als Ryan had gemist, deed hem heel goed. Dat vertrouwen doet écht wat met een jongen als Ryan. Nogmaals: Erik ten Hag is heel belangrijk voor hem", aldus Gravenberch senior, die het verstandig vindt als zijn zoon sowieso nog een jaar bij Ajax blijft.

gerelateerd