Weer lof voor Verbruggen: "Potentie om Oranje te halen"

Weer lof voor Verbruggen: "Potentie om Oranje te halen"

4 mei 2021 – Bart Verbruggen heeft volop complimenten gekregen na zijn debuut bij voor Anderlecht. De achttienjarige keeper werd zondag in de play-offs voor de leeuwen gegooid door Vincent Kompany, maar maakte tegen Club Brugge (3-2) een goede indruk. Dat heeft ook Tom Van Den Abbeele gezien.

De voormalig technisch directeur van NAC Breda kent hem nog van zijn tijd in Breda, voordat hij overstapte naar Anderlecht. "Ik heb hem nog zijn eerste profcontract gegeven", zegt Van Den Abbeele tegen Sporza. "Maar dat hij zondag al zou debuteren tegen Club Brugge zag ik écht niet aankomen. Iedereen bij NAC wist dat Bart een groot talent is", vertelt hij. "Weet je, toen ik er nog werkte, had Anderlecht al eens contact opgenomen. Ik wees de aanbiedingen wel af, omdat ik een grote toekomst voorspelde voor Bart. Ik was dan ook verbijsterd dat NAC hem na mijn vertrek zo makkelijk liet gaan. Op termijn hadden ze er veel meer aan kunnen verdienen." 

Na zijn goede debuut kreeg Verbruggen al complimenten van Kompany en ook Van Den Abbeele is lovend over hem. "Voor iemand met zijn lengte (1.93 meter) heeft hij een zeer degelijk voetenspel. Zijn persoonlijkheid was vroeger nog een werkpunt, maar ik schrok toen ik hem tegen Club aan het werk zag. Er stond iemand met presence in doel."

Het is volgens de voormalig directeur van NAC duidelijk dat hem een mooi loopbaan wacht. "De vraag is op welke termijn. Maar als hij 2 tot 3 jaar onder de lat kan staan bij Anderlecht, zullen ploegen in het buitenland staan springen om hem over te nemen. Het is iemand die volgens mij ooit de stap naar Engeland kan maken. Hij heeft het potentieel om doelman bij de Nederlandse nationale ploeg te worden", denkt Van Den Abbeele. 

gerelateerd