Grapperhaus laakt Ajax-supporters: "Onbegrijpelijk en verkeerd"

Grapperhaus laakt Ajax-supporters: "Onbegrijpelijk en verkeerd"

4 mei 2021 – Ook Ferd Grapperhaus heeft zondag meegekregen wat er is gebeurd na de wedstrijd tussen Ajax en FC Emmen (4-0). Fans kwamen samen buiten de Johan Cruijff ArenA om daar de 35ste landstitel te vieren. Volgens de demissionair minister van Justitie en Veiligheid was het niet goed wat daar gebeurde. Hij is kritisch op de fans en ook op Ajax.

Hij noemt het bij De Telegraaf 'onbegrijpelijk, onverstandig en verkeerd'. Overigens begreep Grapperhaus wel dat er door de politie niet hard werd aangegrepen. "Want het dreigde op een gegeven moment gewelddadig te worden en uit de hand te lopen", laat hij weten. "Dat kunnen we al helemaal niet hebben. Dat neemt niet weg dat ik het onbegrijpelijk vind dat mensen dit doen. Ajax is ook mijn cluppie, ik heb gewoon thuis op een schermpje gekeken."

Grapperhaus gaat nog iets verder in zijn bewoordingen. Hij is van mening dat Ajax meer verantwoordelijkheid had moeten nemen. "Het is onverstandig en verkeerd. We willen zo snel mogelijk corona overwinnen. Dit soort dingen, dat maakt dat we niet verder kunnen met versoepelen. Dat had echt niet mogen gebeuren. Het leidt mogelijk toch weer tot problemen."

Dat het beter was geweest om fans toe te laten in het stadion, zodat ze zich niet zouden verzamelen buiten, vindt Grapperhaus echter niet. "Er is ook vastgesteld dat mensen die buiten stonden dat hoe dan ook zouden gaan doen. We hebben het de club niet moeilijk gemaakt."

Lees ook: Fotograaf tijdens kampioensfeest Ajax aangevallen door fans

gerelateerd