Van Hooijdonk met handelsmerk beslissend in mini-klassieker

Van Hooijdonk met handelsmerk beslissend in mini-klassieker

3 mei 2021 – NAC Breda heeft maandagavond de mini-klassieker tegen NEC met 2-0 gewonnen. Vroege doelpunten van Mounir el Allouchi (strafschop) en Sydney van Hooijdonk (vrije trap) bezorgde de Parel van het Zuiden de volle buit. NAC is dankzij de overwinning weer aangehaakt bij de bovenste ploegen in de Eerste Divisie.

In de dug-out bij NAC ontbrak maandagavond Maurice Steijn. De hoofdtrainer keerde donderdag terug van een tripje naar Ibiza en was in eerste instantie niet van plan om in quarantaine te gaan, maar kwam daar later op terug. Assistent Hans Visser nam derhalve de honneurs waar bij NAC in de uitwedstrijd tegen NEC.

Visser zag hoe NEC in de openingsfase het initiatief naar zich toetrok, maar het was NAC dat na tien minuten op voorsprong kwam. Na een overtreding op Kaj de Rooij werd de bal op de stip gelegd door scheidsrechter Edwin van de Graaf, waarna El Allouchi vanaf elf meter raak schoot. Het duurde niet lang alvorens de Bredanaars ook het tweede doelpunt van de avond maakten.

Zoals zijn vader in het verleden zo vaak deed, schoot Sydney van Hooijdonk na twintig minuten een vrije trap tegen de touwen. De zoon van Pierre van Hooijdonk maakte zo alweer zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Meer doelpunten vielen er niet in Nijmegen. NAC kreeg in de slotfase nog een aantal goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar Mattijs Branderhorst hield in de tweede helft zijn doel schoon.

NAC is door de overwinning nummers drie en vier Go Ahead Eagles en Almere City FC tot één punt genaderd. In theorie kan de ploeg van Steijn in de laatste twee wedstrijden nog naar de tweede plek klimmen, maar de achterstand van vijf punten op De Graafschap lijkt onoverbrugbaar.

Overige uitslag
Jong PSV - TOP Oss 0-0

gerelateerd