Messi nodigt teamgenoten Barcelona uit voor barbecue

Messi nodigt teamgenoten Barcelona uit voor barbecue

3 mei 2021 – Lionel Messi trekt alles uit de kast om FC Barcelona kampioen te maken. De Argentijnse ster heeft maandag al zijn teamgenoten uitgenodigd voor een barbecue. Spelers en aanhang kwamen in huize Messi bijeen voor het etentje, dat de teamgeest in de beslissende fase van het seizoen een extra boost moet geven.

Barcelona deed zondagavond uitstekende zaken in de Spaanse titelstrijd door de zware uitwedstrijd tegen Valencia met 2-3 te winnen. Op initiatief van Messi kwamen de ploeg van trainer Ronald Koeman maandag samen om de belangrijke overwinning te vieren en de neuzen dezelfde kant op te houden richting de kraker tegen Atlético Madrid van aankomend weekend.

In Spanje klinkt er kritiek op de samenkomst. Het is, in Catalonië, namelijk toegestaan om binnenshuis met maximaal vier personen samen te komen. Buitenshuis gaat het om zes personen. In een fotoserie, gemaakt door Diario Sport, is te zien dat veel spelers maandag samenkwamen bij huize Messi. Koeman is niet op de gevoelige plaat vastgelegd en het is ook niet bekend of de Nederlandse trainer ook bij de barbecue aanwezig was.

Met nog vier wedstrijden te spelen bezet Barcelona de derde plaats in de Spaanse competitie. De Catalanen hebben evenveel punten als Real Madrid (74), maar leggen het af op onderling resultaat. Atlético Madrid staat met 76 punten bovenaan. Sevilla, dat vierde staat, doet ook nog mee in de titelstrijd.

gerelateerd