Fotograaf tijdens kampioensfeest Ajax aangevallen door fans

Fotograaf tijdens kampioensfeest Ajax aangevallen door fans

3 mei 2021 – Een fotograaf die in opdracht werkte van het internationale persbureau Associated Press is zondag tijdens het kampioensfeest van Ajax aangevallen door supporters, zo schrijft Het Parool maandagavond. De fotograaf, die anoniem wenst te blijven, werd in zijn rug getrapt en kreeg een vol bierblik tegen zijn hoofd gegooid.

De fotograaf was naar de Johan Cruijff ArenA gekomen om foto's te maken van de feestende Ajax-supporters. Toen de achterban van de Amsterdamse club zich richting de hoofdingang verplaatste, ging hij mee. Daar maakte hij foto's van supporters die op de ArenA klommen. Toen hij zich daarna naar een nieuwe plek bewoog om foto's te maken, ging het mis.

'Kutfotograaf', werd er naar hem geroepen toen hij om de hoek van een witte kassahuisje liep. De fotograaf had meteen door dat het foute boel was, probeerde weg te komen en werd in zijn rug getrapt nadat hij zich had omgedraaid. Hij kreeg eveneens een vol bierblik tegen zijn hoofd gegooid. Aan de aanval heeft de fotograaf een barstwond bij zijn linkeroor overgehouden.

Tony Hicks, de adjunct-directeur van Associated Press in Londen, gaat de kwestie melden bij de autoriteiten en de journalistenvakbond. Bovendien overweegt hij ook bij Ajax een klacht in te dienen. "We nemen de veiligheid van onze medewerkers uiterst serieus."

gerelateerd