Pochettino maakt zich zorgen: kan Mbappé spelen tegen City?

Pochettino maakt zich zorgen: kan Mbappé spelen tegen City?

3 mei 2021 – Mauricio Pochettino weet daags voor de Champions League-ontmoeting tussen Manchester City en Paris Saint-Germain nog niet of hij een beroep kan doen op Kylian Mbappé. De 22-jarige Franse aanvaller kampt met een lichte kuitblessure. Om die reden miste hij afgelopen weekend de wedstrijd tegen RC Lens (2-1).

Mbappé maakt gewoon deel uit van de 25-koppige selectie die naar Engeland is afgereisd voor de return tegen Manchester City, maar dat betekent niet de topscorer van de Ligue 1 ook daadwerkelijk actie kan komen. "Mbappé zal vanavond individueel trainen", vertelt Pochettino maandag op de persbijeenkomst richting de wedstrijd in het Etihad Stadium.

Mbappé traint maandagavond niet met de groep mee omdat hij nog altijd sukkelt met kuitklachten. "We zullen na de training zijn of hij kan spelen. Ja, ik maak me zorgen", geeft de Argentijnse oefenmeester eerlijk toe. "De komende uren zullen we zien of hij beschikbaar is of niet."

PSG kan in Manchester flink aan de bak. Vorige week verloren de Parijzenaars de heenwedstrijd tegen de aanstaande kampioen van Engeland. Met Mitchel Bakker als basisspeler ging de ploeg van Pochettino, ondanks een sterke eerste helft, met 1-2 onderuit. Idrissa Gueye pakte in het Parc des Princes een rode kaart en is er dus dinsdag niet bij.

gerelateerd