RSC Anderlecht pikt jeugdtrainer op bij 'voorbeeldclub' Ajax

RSC Anderlecht pikt jeugdtrainer op bij 'voorbeeldclub' Ajax

3 mei 2021 – RSC Anderlecht heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Robin Veldman. De 35-jarige oefenmeester uit Heerenveen gaat bij de Belgische grootmacht als beloftentrainer. De club uit Brussel pikt Veldman op bij Ajax, waar hij op dit moment werkzaam is als trainer van Onder-16.

Veldman is bezig aan zijn vierde seizoen als jeugdtrainer van Ajax. Daarvoor was hij elf jaar werkzaam in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Bij Anderlecht wordt de trainer de opvolger van voormalig aanvaller Craig Bellamy, die doorgeschoven is naar de hoofdmacht.

"Ik heb bij Ajax en Heerenveen vaak de jongeren van Anderlecht aan het werk gezien, onder meer op de Future Cup, waar ze vaak ver doorstootten en die ze ook al wonnen. Hun verzorgd, aanvallend voetbal en de internationale toptalenten zoals Lukaku, Tielemans en nog heel veel anderen die de Academy al voortbrachten ken ik dus al een hele tijd", reageert Veldman.

"Ik wil het maximum uit al dat talent halen dat er in jongeren zit en hen helpen die volgende stap te maken naar het A-team. Bij een goed gesprek met Vincent Kompany en Peter Verbeke zag ik echt meteen dat we met onze visie en ons enthousiasme helemaal op dezelfde lijn zitten. Ik heb ongelooflijk veel zin om eraan te beginnen en de volgende generatie jongens klaar te stomen waar de supporters van Anderlecht zo veel van houden."

Peter Verbeke, sportief directeur van Anderlecht, is in zijn nopjes met de komst van Veldman. "Zijn mooie parcours bij een voorbeeldclub als Ajax Amsterdam moet ons helpen onze opleiding naar een nog hoger niveau te tillen en de doorstroming verder te optimaliseren. Het is daarnaast een eer voor ons dat Robin onze club als een volgende stap in zijn carrière ziet, wat ook aangeeft dat onze opleiding internationale waardering geniet."

gerelateerd