RKC en Sow niet akkoord met schorsing voor trappende beweging

RKC en Sow niet akkoord met schorsing voor trappende beweging

3 mei 2021 – RKC Waalwijk gaat niet akkoord met het voorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB om Sylla Sow voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, te schorsen. De 24-jarige middenvelder kreeg afgelopen zaterdag tijdens de ontmoeting met AZ (1-3) een directe rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler.

Sow werd twintig minuten voor tijd, bij een 1-2 stand, van het veld gestuurd. De middenvelder belandde op de grond na een duel met Timo Letschert en leek vervolgens een trappende beweging richting het hoofd van de AZ-verdediger te maken. Higler was onverbiddelijk en toonde Sow de rode kaart, terwijl Letschert wegkwam met een gele prent.

Fred Grim liet na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN weten dat hij zijn twijfels had bij de rode kaart van Sow. "Ik zie geen trappende beweging, wat Higler tegen mij zei. Zijn voet komt niet echt lekker uit, maar ja... Ik kan hier niet goed over oordelen", vertelde de 55-jarige oefenmeester.

Blijft de schorsing van Sow staan, dan mist de middenvelder de wedstrijden tegen VVV-Venlo (uit) en FC Twente (thuis). Met nog drie speelrondes te gaan is het alle hens aan dek in Waalwijk. De club staat op de veertiende plaats, slechts twee punten boven de gevarenzone.

gerelateerd