Stengs verwacht einde van AZ-tijdperk: "Heb dat gevoel, ja"

Stengs verwacht einde van AZ-tijdperk: "Heb dat gevoel, ja"

3 mei 2021 – Calvin Stengs denkt dat er komend seizoen een heel ander AZ komt te staan dan de afgelopen jaren. Met de huidige ploeg slaagde AZ erin om de topclubs eindelijk uit te dagen en zelfs op nederlagen te trakteren. Veel van de sterspelers lijken komende zomer op zoek te gaan naar een andere club.

Zo staat de naam van Stengs op het lijstje bij diverse Europese clubs en worden ook Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Myron Boadu begeerd. Stengs beseft dat een afscheid van veel spelers aanstaande is. "Ja. Ik heb wel een klein beetje dat gevoel", aldus Stengs na afloop van de wedstrijd tegen RKC (1-3 zege) in gesprek met De Telegraaf. "En ik denk ook niet dat het gek is dat ik dit zeg."

Stengs geeft toe dat ook de spelers onderling erover praten. "Het einde van het seizoen komt wel steeds dichterbij. Dan gaat iedereen kijken", vervolgt Stengs. "Sommige spelers gaan op vakantie, anderen spelen een EK, ik hopelijk ook. Het EK zit zeker in mijn hoofd. Ik moet me iedere week bewijzen, spelen zoals ik vanavond in de tweede helft deed."

Ook Danny Koevermans is onder de indruk van de spelers van AZ. De oud-spits kijkt vooral graag naar Owen Wijndal. "Echt een machine op links", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij blijft maar denderen op die linkerflank."

gerelateerd