Race tegen de klok: Mbappé reist mee naar Manchester

Race tegen de klok: Mbappé reist mee naar Manchester

3 mei 2021 – Paris Saint-Germain lijkt komende dinsdag een beroep te kunnen doen op sterspeler Kylian Mbappé. De 22-jarige Fransman moest afgelopen weekend de ontmoeting met FC Metz laten schieten wegens een kuitblessure, maar behoort tot de wedstrijdselectie van de Fransen in het duel met Manchester City.

De ontmoeting in Engeland brengt veel spanning met zich mee: de Engelsen verdedigen in het eigen Etihad Stadium een 1-2 voorsprong. PSG kwam vorige week in het heenduel op voorsprong via Marquinhos, maar Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez hielpen de Engelse koploper aan de overwinning. Daarmee timmerde het een stevig fundament onder de eerste Champions League-titel ooit.

Voor PSG zal de aanwezigheid van Mbappé als een flinke opluchting voelen. De 22-jarige aanvaller was dit seizoen in de Ligue 1 al 25 keer trefzeker. Ook in de Champions League trof hij achtmaal doel. Afgelopen week was hij beduidend minder gevaarlijk: hij loste zelfs geen enkel schot tussen de palen van Manchester City. Dat was de eerste keer in zijn nog prille loopbaan.

Het duel staat komende dinsdag onder leiding van Björn Kuipers. Mogelijk treft hij een landgenoot: Mitchel Bakker zit eveneens bij de selectie van Paris Saint-Germain. Trainer Mauricio Pochettino laat middenvelder Xavi Simons in Frankrijk.

gerelateerd