Crisisclub HSV stelt achtste trainer in vijf jaar aan

Crisisclub HSV stelt achtste trainer in vijf jaar aan

3 mei 2021 – Horst Hrubesch is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Hamburger SV. De zeventigjarige clubicoon volgt Daniel Thioune op, die werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Hoofd jeugdopleiding Hrubesch moet HSV in de slotweken van de competitie alsnog naar promotie richting de Bundesliga leiden.

Drie jaar geleden degradeerde HSV voor het eerst naar het tweede niveau in Duitsland, nadat het al langere tijd kwakkelde op het hoogste niveau. De traditieclub begon in de 2. Bundesliga bepaald niet aan een frisse start: de afgelopen seizoenen greep het tweemaal naast een terugkeer. Tot speelronde 23 stond HSV dit seizoen fier bovenaan de ranglijst, maar het is de laatste weken volledig ingestort. De ploeg van Rick van Drongelen wist vijf duels op rij niet te winnen en zakte daarmee naar plaats drie. 

Op de clubkanalen van HSV verklaart Hrubesch waarom zijn voorganger Thioune werd ontslagen. "Met nog maar drie of maximaal vijf wedstrijden te gaan, hebben andere oplossingen weinig zin. Ik hoef niemand te leren kennen. En voordat de geruchten beginnen, ik ben alleen coach voor de laatste paar wedstrijden van dit seizoen. Daarna keer ik terug op mijn post bij de jeugdopleiding."

Hrubesch is daarmee de negende trainer in vijf jaar die voor de groep staat in het trainerskerkhof. Joe Zinnbauer, Peter Knäbel, Bruno Labbadia. Markus Gisdol, Bernd Hollerbach, Christian Titz, Hannes Wolf, Dieter Hecking en dus Daniel Thioune gingen hem voor. De jaren daarvoor stonden ook Frank Arnesen, Ricardo Moniz en Bert van Marwijk kortstondig aan het roer.

gerelateerd