'Begeerde St. Juste kan naar Duitse subtop en Premier League'

'Begeerde St. Juste kan naar Duitse subtop en Premier League'

3 mei 2021 – Jeremiah St. Juste is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden als speler van FSV Mainz 05. De 24-jarige verdediger is dit seizoen een van de lichtpuntjes bij degradatiekandidaat Mainz en dat is ook andere clubs in de Bundesliga opgevallen. Onder meer Bayer Leverkusen aast op zijn krabbel. 

Dat meldt het Duitse Sport 1. Bij Leverkusen, waar Peter Bosz dit seizoen werd ontslagen, zou hij de Nederlandse enclave op drie brengen. Ook Daley Sinkgraven en Jeremie Frimpong staan onder contract bij de Duitse subtop. Ook clubs uit de Premier League hebben hun oog laten vallen op de verdediger, die zowel in het centrum als op de rechtsbackpositie inzetbaar is.

St. Juste wil na twee seizoenen vertrekken bij Mainz, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2023. De Duitse laagvlieger hoopt een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro te ontvangen voor de ex-verdediger van SC Heerenveen en Feyenoord. De ontwikkeling van St. Juste werd de afgelopen interlandperiode beloond met een plek in het Nederlands elftal.

Zijn ploeg Mainz lijkt door een knappe wederopstanding niet meer te hoeven vrezen voor degradatie. Omdat de ploeg van St. Juste en Jean-Paul Boëtius acht duels op rij ongeslagen bleef, is de ploeg gestegen naar de veilige twaalfde plaats in de competitie. Groot zijn de verschillen echter niet: nummer zestien FC Köln heeft slechts vijf punten minder.

gerelateerd