Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Stekelenburg: "Al haalt Ajax twaalf nieuwe doelmannen"

Stekelenburg: "Al haalt Ajax twaalf nieuwe doelmannen"

2 mei 2021 – Officieel is het nog niet, maar de bevestiging vanuit Ajax zal ook heel snel volgen. Maarten Stekelenburg (38) gaat zijn aflopende contract in Amsterdam verlengen. Nadat directeur voetbalzaken Marc Overmars recent al meedeelde dat beide partijen in verregaande onderhandelingen waren, is er volgens de routinier inmiddels een akkoord bereikt.

Dat liet hij weten na de uitreiking van de kampioensschaal in de Johan Cruijff Arena zondag. Dat recent Remko Pasveer naar Ajax werd gehaald, doet aan het aanstaande contractnieuws volgens hem niets af. "Ook al halen ze twaalf nieuwe doelmannen", grapte Stekelenburg over de nieuwe concurrentie. Kjell Scherpen zal volgend seizoen worden verhuurd, over de toekomst van Andre Onana is nog veel onduidelijkheid in Amsterdam.

Stekelenburg hoopt dan ook gewoon zijn basisplaats te behoeden. "In de voorbereiding wil ik laten zien dat ik de beste ben", zei de ervaren sluitpost. "Maar eerst dit seizoen goed afsluiten en dan hopen dat er voor mij nog een EK komt", bleef hij eveneens ambitieus. In totaal speelde Stekelenburg dit seizoen achttien officiële wedstrijden namens Ajax, waarin hij slechts negen tegengoals incasseerde en tienmaal de nul hield.

Lees ookKampioen Ajax op rapport: Tadic, Blind en Klaassen dé uitblinkers

"Onana was de eerste keeper bij Ajax toen ik teruggekeerde en deed het geweldig. Tot zijn schorsing, toen moest ik het opeens invullen. Ik denk dat ik dat wel aardig gedaan heb", zei Stekelenburg met een kleine glimlach. Door zijn titel is Stekelenburg bovendien de oudste speler ooit die met Ajax kampioen is geworden. Alleen Pim Doesburg (43 jaar), Jan Heintze (39 jaar) en Sander Boschker (39 jaar) stonden ooit op latere leeftijd met de schaal in hun handen.

gerelateerd