FC Barcelona blijft in leven ondanks penalty pakkende Cillessen

2 mei 2021, 22:53

FC Barcelona heeft zondagavond geen steek laten vallen in de Spaanse titelstrijd. Op bezoek bij Valencia ging het na een fout van Marc-André Ter Stegen lang heel moeilijk, maar nadat de rentree makende Jasper Cillessen een penalty stopte van Lionel Messi kwam het alsnog goed voor de ploeg van de geschorste Ronald Koeman (2-3). Een fraaie goal van Carlos Soler maakte het vlak voor tijd nog even spannend.  

Meteen nadat Messi een pingel miste na een uur voetballen op het moment dat FC Barcelona op achterstand stond door een rake inzet van Gabriel Paulista uit een corner waar Ter Stegen finaal onderdoor ging, werkte de Argentijn vanuit de rebound met heel wat geluk alsnog de gelijkmaker tegen de touwen. Anders was de strafschop overigens overgenomen, omdat Cillessen véél te vroeg van zijn lijn gekomen was.

Alfred Schreuder, die Koeman verving op de bank vanwege diens schorsing, zag dat de gelukkige gelijkmaker van Messi uit de rebound FC Barcelona weer vleugels gaf, nadat het midweeks een dure nederlaag leed tegen Granada (1-2) waardoor het de titel niet meer in eigen hand heeft. Na een fraaie voorzet van Pedri kopte Frenkie de Jong na ruim een uur in, zag Cillessen redden, maar net als bij de pingel was de rebound alsnog raak: Antoine Griezmann stond op de juiste plaats: 1-2. 

Om alsnog met een goed gevoel naar de kraker tegen Atlético Madrid te gaan, besloot Messi om een vrije trap van ruim twintig meter met extreem veel gevoel binnen te schieten. Via de binnenkant van de paal liet hij Cillessen kansloos, waardoor de Catalanen - ondanks een late heel fraaie goal van Soler - geen steek laten vallen in de titelstrijd en bij een zege volgende week over Atlético Madrid heengaan in La Liga. Dan moet Real Madrid echter wel alsnog ergens iets laten liggen, om de Spaanse landstitel binnen te halen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen