Herstelde Cillessen moet Koeman pijn zien te doen in titelstrijd

2 mei 2021, 20:43

Goed nieuws voor Frank de Boer: de potentiële eerste keeper van het Nederlands elftal voor het EK van de komende zomer heeft weer eens een basisplaats gekregen. Jasper Cillessen (32) mag zondagavond proberen om het FC Barcelona van Ronald Koeman veel pijn te doen, nadat hij eindelijk weer helemaal speelklaar is na weken van blessureleed. 

Het wordt voor Cillessen slechts zijn zesde optreden dit seizoen voor Valencia tot dusver. Hij begon namelijk als stand-in van Jaume Doménech en viel in november uit met een spierblessure. Toen hij weer helemaal hersteld was kreeg hij voor het eerst een basisplaats van coach Javi Gracia en dat was net in aanloop naar de eerste interlandbreak van 2021.

Daarin viel Cillessen echter weer uit met ditmaal een knieblessure, waardoor Tim Krul de laatste drie interlands het doel verdedigde van het Nederlands elftal. Terug in de sinaasappelstad stond de Nederlander opnieuw vijf wedstrijden langs de kant met die kwetsuur, maar is zondagavond voor het eerst weer beschikbaar. Coach Gracia besloot om de doelverdediger meteen weer tussen de palen te posteren.

Lees ookSchreuder hoofdcoach bij Barça: "Een voetbalpatiënt"

De keeper treft bij opponent FC Barcelona uiteraard basisspeler en marathonman Frenkie de Jong, die door Koeman een basisplaats heeft gekregen evenals Sergino Dest. De oefenmeester zal niet op de bank zitten in Mestalla, omdat hij een schorsing van twee wedstrijden uitziet. FC Barcelona kan in de Spaanse titelstrijd echter geen puntverlies oplopen zondagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen