Schmidt: "Het wordt hard werken om de tweede plek te pakken"

Schmidt: "Het wordt hard werken om de tweede plek te pakken"

2 mei 2021 – Roger Schmidt weet dat PSV aan de bak moet om de felbegeerde tweede plaats in de Eredivisie vast te houden. De Eindhovenaren verspeelden zondagmiddag twee punten tegen sc Heerenveen en zien AZ tot op een punt naderen. De Duitse oefenmeester zag zijn ploeg een bijzonder zwakke wedstrijd spelen en weet dat het slot van de competitie niet gemakkelijk zal worden.

"We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar dat was vandaag zeker niet zo", vertelde Schmidt na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "We moeten ook niet vergeten dat Heerenveen het uitstekend heeft gedaan. Maar als wij zo spelen, dan wordt het lastig om te winnen. In de tweede helft ging het beter en hebben we twee mooie doelpunten gemaakt. Daarna lieten we meteen weer zien dat we niet scherp waren. Het was niet onze dag vandaag."

Door het puntenverlies ligt de strijd om de tweede plek helemaal open. "Het wordt hard werken om de tweede plek te pakken. Het is erg belangrijk voor deze club om de tweede plaats vast te houden. Vandaag was dat niet te zien. De dingen waar we afgelopen week op hebben getraind, heb ik helemaal niet gezien. Ik kan daar geen goede reden voor noemen", vervolgde Schmidt, die oppert dat de fans zich geen zorgen hoeven te maken.

"Het is normaal dat we moeten strijden voor de tweede plek. Ik had niet verwacht dat het een gemakkelijke klus zou worden. De komende wedstrijden tegen Willem II, PEC Zwolle en FC Utrecht gaan ook lastig worden. We hebben een week om ons goed voor te bereiden op de laatste drie duels. Dit worden voor ons de belangrijkste weken van dit seizoen."

Lees ook: Gakpo niet bezig met Oranje: "We zien wel of ik erbij kom"

gerelateerd