Onana had titel willen mee-vieren: 'Nog even op wachten'

2 mei 2021, 18:44

Andre Onana heeft zondagmiddag gereageerd op de 35ste landstitel van Ajax. De doelman mocht vanwege zijn dopingschorsing niet aanwezig zijn in de Johan Cruijff Arena en kon dus de titel niet meevieren. Via Twitter liet hij echter weten mee te leven met zijn ploeggenoten, die uiteraard wél los gingen. 

'We zijn kampioen. We hebben het opnieuw gedaan', stak de afwezige Onana van wal via Twitter. Ajax zou nog wel hebben geprobeerd om bij de UEFA te proberen dat de doelman wel bij het kampioensfeest mocht zijn, maar kreeg voor elk verzoek nul op rekest. In de reguliere weken is het Onana ook niet toegestaan in contact te komen met werknemers van de Amsterdammers. Voor zichzelf trainen mag wel, maar aanwezigheid bij het kampioensfeestje was dus niet mogelijk. 

'Ik had de landstitel heel graag gevierd met jullie allemaal, maar dat moet nog even wachten', doelde hij op zijn schorsing, die normaliter tot het voorjaar van 2022 zal duren. Alleen als een beroep tegen zijn sanctie succesvol is, is hij mogelijk eerder weer inzetbaar voor Ajax. 'Heel veel felicitaties voor mijn Ajax-familie en het allerbelangrijkste: voor de fans.'

Lees ook: Ten Hag voelt mee met Onana: "Vreselijke situatie waarin hij zit"

Eerder op de dag werd Marc Overmars al gevraagd naar de situatie van de doelverdediger, die al maanden afwezig is vanwege zijn dopingschorsing. Met een in 2022 aflopend contract leek een nieuwe verbintenis in de maak, maar daar ging uiteindelijk een streep doorheen. "Ik acht de kans groot dat in de zomer vertrekt. De onderhandelingen zijn niet voor niets afgebroken", lichtte de directeur voetbalzaken de situatie van Onana toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen