PSV morst tegen Heerenveen na drie pijlsnelle goals

2 mei 2021, 18:41   Bijgewerkt: 2 mei 2021, 18:53

PSV heeft in de jacht op de tweede plaats in eigen huis twee dure punten verspeeld tegen sc Heerenveen: 2-2. De Eindhovenaren kwamen voor rust op achterstand. In de tweede helft scoorde PSV twee keer binnen één minuut, waarna Heerenveen razendsnel wat terugdeed. Daarna golfde het spel op en neer en kreeg met name de thuisploeg veel kansen. Gescoord werd er, ondanks dat de amusementswaarde met name na rust hoog lag, echter niet meer.

Met in het achterhoofd ongetwijfeld de wetenschap dat in Amsterdam de kurken van de champagneflessen gingen, begon PSV aan het thuisduel met Heerenveen. De gasten werden als eerste gevaarlijk. Tibor Halilovic loste het eerste schot van het duel, maar die bal ging recht op Yvon Mvogo. De PSV-goalie moest even later ook redden op schoten van Mitchel van Bergen en Lasse Schöne.

Drie goals in 129 seconden

Het matige PSV-spel dwong trainer Roger Schmidt in de rust om in te grijpen. De Duitser wisselde liefst drie spelers. Na ruim tien minuten sorteerde dat resultaat. Invaller Yorbe Vertessen rondde een strakke, lage voorzet van Philipp Max prima af. Heerenveen was aangeslagen, want nog geen minuut later stond PSV al op voorsprong. Cody Gakpo strafte balverlies van de gasten af en schoot, net zoals Halilovic, van afstand raak in de verre hoek: 2-1.

Heerenveen gaf die spectaculaire fase extra glans door een fraai staaltje veerkracht te tonen. Eén minuut na de 2-1 stond het immers alweer gelijk. Lasse Schöne zette een prima combinatie op met Mitchel van Bergen en gaf de bal vervolgens op de geheel vrijstaande Siem de Jong. Die zorgde voor de gelijkmaker: 2-2.

Ook Heerenveen deed zo nu en dan nog eens van zich spreken. Lucas Woudenberg was dicht bij de 2-3, hij liftte een voorzet van Mitchel van Bergen nét over het PSV-doel. Aan de andere kant kreeg Mulder nog nét een handje achter een verraderlijke kopbal van Malen. Het spel bleef daarmee op en neer golven. In de blessuretijd had invaller Marco van Ginkel nog een mogelijkheid op de winnende treffer, maar hij schoot vrijstaand naast.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Yvon Mvogo 7; Philipp Max 7, Nick Viergever 5.5 (46. Armando Obispo 7), Olivier Boscagli 6.5, Jordan Teze 6; Ibrahim Sangaré, Pablo Rosario 5 (46. Yorbe Vertessen 7); Cody Gakpo 7.5, Mario Götze 6 (90. Marco van Ginkel -); Eren Zahavi 5 (46. Noni Madueke 6), Donyell Malen 7

SC Heerenveen: Erwin Mulder 7; Rami Kaib 6 (69. Pawel Bochniewicz 6.5), Lucas Woudenberg 7, Ibrahim Dresevic 6.5, Jan-Paul van Hecke 6.5, Sherel Floranus 6; Rodney Kongolo 6 (69. Syb van Ottele 6), Tibor Halilovic 7, Lasse Schöne 6.5 (90. Sieben Dewaele -), Siem de Jong 7 (72. Rein Smit-); Mitchel van Bergen 7

Man of the Match: Cody Gakpo

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!