Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Overmars erkent dat Ajax voor zo'n vijftig miljoen moet verkopen

Overmars erkent dat Ajax voor zo'n vijftig miljoen moet verkopen

2 mei 2021 – Ajax zal in de komende transferwindow net als in de voorgaande zomers gewoon spelers moeten verkopen om financieel quitte te spelen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf aan dat hij verwacht dat het moeilijk wordt om in de komende maanden vijftig miljoen euro bijeen te sprokkelen op de transfermarkt, maar dat is ongeveer wel het bedrag dat eigenlijk nodig is.

"Ja, dat is wel een beetje wat we moeten binnenhalen", erkende Overmars tegenover de NOS over het verkopen van spelers in de komende zomer. "Dat wordt lastig dit jaar. Ik zie de clubs niet naar Amsterdam komen en binnenrijden en wat spelers weghalen. Dat wordt minder, maar dat druppelt ook weer door naar de clubs eronder. De AZ's en FC Groningens", zei Overmars over de verwachtingen van de transfermarkt in de komende zomer.

Mede door corona zette Overmars met Ajax niet de stappen die het in de vorige zomer eigenlijk had willen zetten. "Er is veel gebeurd, dit is een tussenjaar en dat meen ik ook. Hier hebben we volgend jaar ook nog last van", doelde hij op de financiële situatie van de Amsterdammers. De uitschakeling in de Europa League tegen AS Roma was het dieptepunt volgens Overmars in het verder goede seizoen. Toch kan van Ajax ook niet worden verwacht dat ze elk jaar ook prijzen pakken in Europa.

"Alles moet goed vallen. We moeten niet meer dan twee blessures hebben, alle puzzelstukjes moeten goedvallen. Dan kan het er soms goed uitzien, we zijn nog enigszins kwetsbaar in de breedte", legde Overmars uit. "Spelers komen naar Ajax om te spelen. Niet om op de bank te zitten. Dat doen ze bij Manchester City en FC Barcelona wel, daar zitten ze wel op de bank."

Lees ookWaarom Ten Hag na de 35ste Ajax-titel een pluim verdient

Ook werd Overmars gevraagd naar de toekomst van keeper Andre Onana. "Ik acht de kans groot dat in de zomer vertrekt. De onderhandelingen zijn niet voor niets afgebroken." Over het nieuwe contract van Ten Hag was Overmars duidelijk. "Stabiliteit is belangrijk en daarin is een hoofdtrainer belangrijk. We zien nog altijd groei in het elftal en zijn blij dat hij nog een jaar blijft."

gerelateerd