Blind hoopt op EK-deelname vanaf start: "Zeker nog kans"

2 mei 2021, 16:38

Ajax-verdediger Daley Blind heeft nog altijd hoop op het EK van de komende zomer. De aan zijn enkel geblesseerde international kan bij de Amsterdammers niet meer in actie komen dit seizoen, maar heeft het eindtoernooi van de komende zomer nog niet uit zijn hoofd gezet met het Nederlands elftal. "Er is zeker nog een kans", glimlachte Blind.

Dat deed hij tegenover ESPN na de zege op FC Emmen. "Het EK is haalbaar, zeker. Ik hoop er vanaf het begin bij te zijn, daar is hoop voor, ja. En zolang er hoop is, werk ik elke dag keihard om erbij te zijn", verzekerde Blind over zijn EK-kansen met het Nederlands elftal. In de uitwedstrijd tegen Gibraltar viel hij uit met een enkelblessure, waardoor hij het titelfeest van Ajax vanaf de kant zag.

"Het is heel anders, maar toch ook genieten. Al doet het wel een beetje zeer dat je niet op het veld kunt staan", bevestigde Blind, die desondanks het feestje meevierde. "Ik denk dat ik een goed seizoen gedraaid heb. Het begin was moeizaam en was ik conditioneel nog niet top, maar langzaam maar zeker kwam op volle kracht."

Lees ookKampioen Ajax op rapport: Tadic

Daarbij heeft Blind volgens mij naar eigen zeggen wel wat criticasters de mond gesnoerd. "Ik heb laten zien waartoe ik in staat was. Een paar criticasters hebben dat wellicht ingeschat", zei hij over de kritiek die kwam. Blind kampte met een vervelende hartkwaal. "Sommigen hadden mij al afgeschreven. Maar het doet me goed dat iedereen zo positief is momenteel. Maar zonder het team, kan ik dat ook niet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen