Sparta houdt vizier op play-offs na zege op Groningen

2 mei 2021, 16:20

Sparta Rotterdam heeft een meer dan verdiende overwinning geboekt op bezoek bij FC Groningen. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 1-2 eindstand op het scorebord in het Hitachi Capital Mobility Stadion door doelpunten van Abdou Harroui en Tom Beugelsdijk. De aansluitingstreffer van invaller Ramon-Pascal Lundqvist kwam te laat.

Groningen leek voor het duel met Sparta al zo goed als zeker van de play-offs om Europees voetbal, Sparta maakt nog een kans op diezelfde play-offs. Genoeg om voor te spelen dus, maar dat straalden beide ploegen niet uit in de beginfase.

Na 25 minuten spelen zonder noemenswaardige momenten, met uitzondering van een vrije trap in het zijnet van Laros Duarte, kwam de uitploeg wat beter in zijn spel. Het resulteerde vanuit het niets in de openingstreffer. Aaron Meijers zette goed door en leverde de bal in bij Harroui. Die besloot het eens van grote afstand te proberen. Zijn schot daalde snel en daarmee verraste de Sparta-middenvelder Sergio Padt, die aan de grond genageld stond.

Voor de goal van Harroui was het spel van Groningen niet best, na de treffer werd het nóg minder bij de thuisploeg. Sparta kreeg kansen om nog voor rust de voorsprong te vergroten, maar dat lukte de gasten niet. Mario Engels was dichtbij de 0-2, maar hij vond Padt op zijn weg. Om het spel van Groningen samen te vatten: de Trots van het Noorden kwam in de eerste helft tot twee balcontacten in de zestienmeter van Sparta.

Groningen-trainer Danny Buijs greep na de tweede treffer van Sparta in en voerde maar liefst drie wissels door. Zo kwam Arjen Robben binnen de lijnen, maar hij kon het verschil ook niet maken. Sparta bleef voor het meeste gevaar zorgen. Zo mocht Meijers ver komen, maar zijn voorzet vanaf de achterlijn kon niet door een Sparta-speler worden afgemaakt.

Door de overwinning stijgt Sparta naar plaats negen en mag het blijven hopen op de play-offs voor Europees voetbal. De achterstand op nummer negen Heracles Almelo is twee punten. Groningen staat zevende en lijkt – ondanks de nederlaag – zo goed als zeker van de play-offs.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Groningen: Sergio Padt 5; Mike te Wierik 4,5, Wessel Dammers 5,5 (46. Daniël van Kaam 5), Ko Itakura 6, Bart van Hintum 4 (61. Ramon-Pascal Lundqvist 6,5); Azor Matusiwa 6, Ahmed El Messaoudi 5,5, Tomás Suslov 6 (82. Damil Dankerlui -); Mo El Hankouri 5, Jörgen Strand Larsen 5 (61. Paulos Abraham 4,5), Patrick Joosten 4,5 (61. Arjen Robben 5,5)

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6,5; Dirk Abels 6, Tom Beugelsdijk 7, Adil Auassar 6,5, Aaron Meijers 7,5; Abdou Harroui 7, Laros Duarte 6,5 (83. Deroy Duarte -), Bryan Smeets 7, Sven Mijnans 6,5; Mario Engels 6 (72. Reda Kharchouch -), Lennart Thy 7

Man of the Match: Aaron Meijers