Ajax pakt 35e titel officieel na eenvoudige zege op Emmen

2 mei 2021, 16:24   Bijgewerkt: 2 mei 2021, 16:33

Ajax heeft zich zondagmiddag voor de 35e keer in de clubhistorie gekroond tot landskampioen van Nederland. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in de eigen Johan Cruijff ArenA met 4-0 van FC Emmen en is officieel niet meer te achterhalen door achtervolger PSV. In Amsterdam werden de doelpunten verzorgd door Jurriën Timber, Sébastien Haller, Devyne Rensch en Davy Klaassen.

Ten Hag besloot geen gekke dingen te doen met zijn basisopstelling en stuurde de bekende namen het veld in die vorige week van AZ wonnen. Ajax begon uitstekend in eigen stadion en kreeg al vroeg kansen op de score te openen. Dusan Tadic hielp een grote kans om zeep, maar even later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Jurriën Timber was mee naar voren gekomen en vond de bal zomaar voor zijn voeten. De schuiver van de rechtsback was doelman Michael Verrips te machtig en hobbelde langzaam over de doellijn: 1-0.

Naast De Leeuw en Bijl was het vooral Luka Adzic, die de weg naar het doel van Stekelenburg probeerde te vinden. Hij dacht de goalie met een wippertje te verschalken, maar die inzet had niet voldoende snelheid en richting. In de absolute slotfase van de eerste helft kreeg de Servische middenvelder ook nog een uitstekende kopkans. Na een voorzet van Caner Cavlan kwam Adzic niet goed uit en zag hij zijn kopbal over het doel vliegen. Aan de andere kant had Verrips op dat moment al een tijdje amper iets te doen gehad.

Het duurde dan ook niet lang tot Ajax de 3-0 op het scorebord had gezet. Tadic kreeg veel tijd voor het geven van de voorzet en deed dat op fantastische wijze. Bij de tweede paal dook Rensch op en de jongeling knikte hard binnen. Daarna lieten Haller en Álvarez na om voor nog meer feest te zorgen, maar gelukkig deed Klaassen dat niet. Hij schatte een uitstekende voorzet van Tadic op waarde en knikte de 4-0 achter Verrips. In de slotfase bleef Ajax zoeken naar meer doelpunten, maar die vielen niet meer voor de landskampioen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Ajax: Maarten Stekelenburg 6.5; Jurriën Timber 6.5 (78. Perr Schuurs -), Devyne Rensch 6.5 (67. Noussair Mazraoui 6), Lisandro Martínez 6.5, Nicolás Tagliafico 6; Davy Klaassen 6.5 (88. Zakaria Labyad -), Ryan Gravenberch 6.5 (78. Mohammed Kudus -), Edson Álvarez 6; Antony 6 (67. David Neres 6), Sébastien Haller 6, Dusan Tadic 7.5.

FC Emmen: Michael Verrips 6; Glenn Bijl 6, Keziah Veendorp 6, Miguel Araujo 6, Caner Cavlan 6; Jari Vlak 6 (74. Halil Ben Moussa -), Lucas Bernadou 6 (83. Simon Tibbling -), Luka Adzic 6.5 (83. Robbert De Vos -), Sergio Peña 6, Kerim Frei 6 (74. Paul Gladon -); Michael de Leeuw 6 (88. Didier La Torre -).

Man of the Match: Dusan Tadic

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen