Feyenoord zet zich voor schut en biedt ADO Den Haag strohalm

2 mei 2021, 14:23   Bijgewerkt: 2 mei 2021, 14:30

De deur van handhaving leek al potdicht te zijn voor ADO Den Haag, maar aan de hand van de pas gekomen Abdenasser El Khayati is er weer een kier ontstaan. In de eerste helft maakte hij en Jonas Arweiler de snelle openingsgoal van Robert Bozenik ongedaan. De thuisploeg gooide alles in de strijd voor een goed resultaat en die kwam er; El Khayati maakte zijn tweede van de middag en de aansluitingstreffer van Nicolai Jorgensen (3-2) mocht vervolgens niet meer baten.

Voorafgaand aan de aftrap waren de statistieken tussen ADO en Feyenoord in balans; beide ploegen boekten tot nu toe zestien overwinningen. Balans is echter niet het woord dat past bij de seizoenen in Den Haag en Rotterdam. ADO bivakkeert al het gehele seizoen in de onderste regionen en een gang naar de Keuken Kampioen Divisie komt met de week dichterbij. Voor Feyenoord is de top-drie (negen punten achterstand) al uit het zicht. Het kan zich enkel nog richten op nummer vier Vitesse (achterstand van vijf punten), maar dan moet er wel gewonnen worden in de Hofstad.

Voor Feyenoord fungeerde de gelijkmaker niet als wake-up call want de ploeg van Dick Advocaat was allesbehalve bij de les. Het bleef hangen in het stroperige spel en dat bood ADO kansen. Zo bleven de Hagenaars brutaal de aanval zoeken en waren de uitbraken  telkens levensgevaarlijk. De Rotterdammers hielden vaak ternauwernood stand, maar moesten eenmaal capituleren toen de bal, na een overtreding van Marco Senesi op Milan van Ewijk, op de stip ging. El Khayati benutte dit buitenkansje en zo stond de nummer achttien op voorsprong tegen de nummer vijf. Nog altijd had de thuisploeg weinig te vrezen van de tegenstander en via Bobby Adekanye kon de voorsprong nog vóór rust groter worden. De snelle buitenspeler was op weg naar Justin Bijlow, maar zag de Feyenoord-verdediging adequaat ingrijpen.

ADO voelde de hete adem van de tegenstander in de nek, maar stond niet met de rug tegen de muur. Feyenoord bleef wel continu de weg naar voren zoeken, maar het ontbrak de ploeg aan daadkracht voorin. De tikte weg en de thuisploeg voelde dat de laatste strohalm ook daadwerkelijk tastbaar werd. Het creëerde zelf geen kansen meer had geen last meer van Feyenoord, dat Lucas Pratto als laatste troef nog had ingezet. De Argentijnse spits raakte nog wel betrokken bij een opstootje dat liefst drie gele kaarten opleverden: voor Pratto, Boy Kemper en Michiel Kramer. Dat bracht het totaal van gele prenten op zeven. Tekenend voor wat betreft de wedstrijd van ADO: knokken voor een resultaat én tevens de laatste kans.

Het laatste fluitsignaal van Pol van Boekel zorgde ervoor dat ADO nog altijd niet verslagen is. Het komt op een totaal van negentien punten. Het verschil met nummer zeventien VVV-Venlo is nu nog drie punten, maar het gaat vooral om nummer zestien FC Emmen, dat een voorsprong van vijf punten heeft. Voor Feyenoord zijn de druiven zuur want het is de top-drie nu definitief uit het oog verloren en komt ook niet dichterbij nummer vier Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Martin Fraisl 7; Milan van Ewijk 6.5, Gianni Zuiverloon 6, Shaquille Pinas 6.5, Boy Kemper 6.5; John Goossens 6.5, Abdenasser El Khayati 7.5 (79. Amar Catic -), Kees de Boer 6.5; Vicente Besuijen 6.5 (79. Juan Familia-Castillo -), Jonas Arweiler 7 (61. Michiel Kramer 6 ), Bobby Adekanye 6.5(61. Youness Mokhtar 6)

Feyenoord: Justin Bijlow 5.5; Lutsharel Geertruida 5.5, Eric Botteghin 5.5, Marcos Senesi 5, Tyrell Malacia 5.5 (46. Ridgeciano Haps 5); Jens Toornstra 4.5, Leroy Fer 5 (81. Lucas Pratto -), Orkun Kökcü 5.5 (46. Mark Diemers 5); Luis Sinisterra 5 (46. Nicolai Jørgensen 6), Robert Bozenik 6, Bryan Linssen 5.5 (29. João Carlos Teixeira 5)

Man of the match: Abdenasser El Khayati

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen