Met deze namen gaat Ajax op jacht naar de titel

2 mei 2021, 13:19   Bijgewerkt: 2 mei 2021, 14:14

Erik ten Hag kiest in de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen voor de gebruikelijke namen. Dat betekent dat de Amsterdamse voorhoede wordt gevormd door Dusan Tadic, Sébastien Haller en Antony. De Braziliaan krijgt de voorkeur boven landgenoot David Neres. Davy Klaassen, die vorige week tegen AZ met twee goals de grote man was, heeft opnieuw een plek als nummer tien.

Klaassen wordt in zijn rug gesteund door Ryan Gravenberch en Edson Álvarez. De Mexicaan heeft zich na de winterstop knap in de basis geknokt, net als het verdedigingsduo Jurriën Timber en Lisandro Martínez. Devyne Rensch en Nicolas Tagliafico verdedigen de vleugels, terwijl Maarten Stekelenburg zoals gebruikelijk op doel staat.

Ajax heeft in de Johan Cruijff Arena aan een punt genoeg om de 35ste landstitel in de clubhistorie veilig te stellen. De Amsterdammers vierden afgelopen week al officieus het kampioenschap na een 2-0 zege op AZ. Met een voorsprong van twaalf punten is de ploeg van Erik ten Hag alleen op doelsaldo nog te achterhalen door concurrent PSV.

FC Emmen is de laatste weken aan een opmerkelijke opmars bezig in de Eredivisie. Met zes punten en de laatste plaatst stond de ploeg van Dick Lukkien er rond de jaarwisseling nog dramatisch voor, maar inmiddels is Emmen gestegen naar de zestiende plaats in de Eredivisie. De achterstand op de veilige nummer vijftien Willem II bedraagt slechts één punt. De Drenten beginnen met dezelfde elf spelers als vorige week.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen