Schreuder hoofdcoach bij Barça: "Een voetbalpatiënt"

2 mei 2021, 08:45   Bijgewerkt: 2 mei 2021, 08:57

Bij afwezigheid van Ronald Koeman neemt Alfred Schreuder zondagmiddag en volgende week plaats op de trainersstoel van FC Barcelona. De assistent-coach vervangt zijn baas nadat Koeman tegen Granada een rode kaart kreeg. De oefenmeester kreeg een schorsing en moet daardoor de ontmoetingen met oud-werkgever Valencia en koploper Atlético Madrid laten schieten.

In de kleedkamer van FC Barcelona is er geen paniek nu Schreuder op de trainersstoel moet plaatsnemen. "In de goede zin van het woord is hij een voetbalpatiënt", laat Mundo Deportivo optekenen uit de mond van een speler. "Het is een kokosnoot. Net als Henrik Larsson (ex-assistent bij Barça) is Alfred erg kalm, discreet en heeft hij met iedereen een goede band. Hij wordt erg gewaardeerd in de kleedkamer."

Ook Ronald Koeman is blij dat hij dit seizoen Alfred Schreuder aan zijn zijde heeft. "Hij is een Nederlander, die denkt altijd aan aanvallend spel", zei Koeman op de persconferentie. "Hij heeft bij verschillende teams gezeten, zoals bij Ajax. Daar hebben ze dezelfde ideeën als bij Barça. Alles wat hij de afgelopen jaren heeft geleerd, heeft hij aan ons gegeven."

De voormalig middenvelder werkte eerder als assistent voor FC Twente, TSG Hoffenheim en Ajax. Bij die eerste twee clubs werkte hij bovendien als hoofdtrainer. Als speler acteerde hij onder meer voor Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda en FC Twente.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen