Utrecht verzekert zich van play-offs, Willem II dieper in problemen

1 mei 2021, 23:10

FC Utrecht heeft met een moeizame 3-2 overwinning op Willem II voor grotere degradatiezorgen gezorgd bij de Tilburgers. De thuisploeg dreigde de voorsprong laat in de wedstrijd nog uit handen te geven, maar van een gelijkmaker kwam het in een spannende slotfase niet meer. Zo doet FC Utrecht wat het moest doen en is het zeker van deelname aan de play-offs.

Willem II kon een positief resultaat vanavond (zaterdag) erg goed gebruiken om zo wat afstand te nemen van de degradatiezone, want FC Emmen kwam de afgelopen weken steeds dichterbij. Het verschil tussen de Tricolores en de Rood-Witten was voorafgaand aan de wedstrijd slechts één puntje, waarmee Willem II nog net boven de nacompetitiestreep stond. FC Utrecht daarentegen was al vrij zeker van een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Een overwinning op de Tilburgers zou dit definitief vaststellen. Beide ploegen hadden dus nog wat om voor te spelen, maar de druk lag toch zeker bij Willem II.

Na de verplettering die de Tilburgers eerder dit seizoen in eigen huis kregen (0-6), hadden ze ook nog iets recht te zetten. Dit moesten ze gaan doen zonder topscorer Vangelis Pavlidis, die niet fit genoeg bevonden werd om te starten. Ook ontbrak trainer Zeljko Petrovic door een acute hernia, waardoor hij thuis moest blijven. Bij FC Utrecht waren het Tommy St. Jago en Emil Bergström centraal achterin de geschorste Mark van der Maarel en Willem Janssen vervingen.

De hoop op een goed resultaat van Willem II leek echter al snel de kop in gedrukt te worden, want na vier minuten lag de 1-0 er al in. Na een goed lopende aanval was het Sander van de Streek die de bal in de verre hoek kon plaatsen en een goed begin van FC Utrecht inleidde. Het overwicht die ze gedurende het eerste bedrijf hadden, resulteerde echter een lange tijd daarna niet in veel gevaar. Tot vlak voor rust konden we aan Utrechtse kant slechts enkele doelpogingen noteren, waar Willem II de zestien aan de overkant zelden bereikte.

In het tweede bedrijf begonnen de Tricolores dan ook veel sterker en zagen ze het merendeel van het balbezit. Dat resulteerde na een klein uur spelen in de 2-1, toen verdediger Holmén een corner van Trésor binnenkopte. Dit zorgde voor een terugkeer van hoop bij de Tilburgers en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten later maakte FC Utrecht het verschil echter weer twee, toen Kerk de 3-1 langs keeper Muric schoof.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Utrecht: Oelschlagel 6; Ter Avest 6 (61. Troupée 6), St Jago 6,5, Bergstrom 6,5, Warmerdam 6; Maher 6,5 (71. Gustafson -), Van de Streek 7, Van Overeem 6; Boussaid 5,5 (29. Ramselaar 6,5), Kerk 6,5, Elia 6 (71. Dalmau -).

Willem II: Muric 5,5; Owusu 5, Van Beek 4,5, Holmén 5 (69. Peters 5), Köhn 6,5; Saddiki 5 (85. Selahi -), Spieringhs 5 (61. Köhlert 5), Llonch 5; Nunnely 6, Wriedt 6,5, Trésor 5 (85. Pavlidis -).

Man of the Match: Sander van de Streek

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen