Real volgt voorbeeld Atlético en legt druk bij Koeman

1 mei 2021, 22:52

Real Madrid heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Osasuna. Het versloeg de middenmoter met 2-0 en volgde daarmee het voorbeeld van concurrent Atlético, dat eerder op de avond won bij Elche (0-1). De druk neemt zo weer toe voor Ronald Koeman, die met FC Barcelona moet winnen om bij te blijven in de bloedstollende Spaanse titelrace.

In geen topcompetitie is de titelstrijd nog zo spannend als in La Liga. Atlético Madrid, Real Madrid, FC Barcelona en Sevilla maken alle vier nog kans en begonnen deze speelronde met een minimaal puntenverschil. Atlético liep eerder op de dag wel uit tot vijf punten, waardoor Real, Barça en Sevilla moesten volgen. Te beginnen met de ploeg van Zinédine Zidane, die bezoek kreeg van nummer elf Osasuna.

De Koninklijke controleerde de wedstrijd, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Zo leek de wedstrijd lange tijd af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, een eindstand die na drie van de laatste vijf wedstrijden van Real op het scorebord stond. Alleen tegen Cadiz (0-3) kwam de ploeg makkelijk tot scoren. Het beloofde niet veel goeds voor het restant van de wedstrijd.

Toch wist Real in het laatste kwartier het net wél te vinden. Daar had het een hoekschop voor nodig, die Isco panklaar op het hoofd van Eder Militao legde. De verdediger kopte binnen en zorgde zo dat zijn eerste doelpunt van het seizoen ook direct een heel belangrijke was. Het enige doelpunt was het niet, want kort na de openingstreffer kon Karim Benzema voor het nodige gevaar zorgen. Na een uitstekende solo gaf hij de bal goed mee aan Casemiro, die de bal volledig verkeerd aannam, maar op die manier met alle geluk van de wereld wel het doel in schoot.

Het is nu dus weer aan Barcelona, dat zondag op bezoek gaat bij Valencia. Daar moet het winnen om in het spoor te blijven van de twee ploegen uit Madrid. Voor Sevilla geldt hetzelfde, wanneer het maandag Athletic Bilbao ontvangt. De week erna zal een cruciale worden in de titelrace. FC Barcelona krijgt dan bezoek van Atlético Madrid, terwijl Real het thuis opneemt tegen Sevilla. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen