Vitesse ontsnapt aan duur puntverlies tegen PEC

1 mei 2021, 22:01

Vitesse heeft in de strijd om de vierde plek van de Eredivisie de druk neergelegd bij achtervolger Feyenoord. De ploeg van trainer Thomas Letsch won in eigen stadion op de valreep met 2-1 van PEC Zwolle en zodoende is het verschil met de Rotterdammers vijf punten. Feyenoord krijgt zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag de kans om dat gat weer kleiner te maken.

Letsch moest in de achterhoede flink puzzelen omdat Eli Dasa, Jacob Rasmussen, Sondre Tronstad, Maximilian Wittek én Riechedly Bazoer ontbraken. Daarom waren er basisplaatsen voor jongelingen Enzo Cornelisse (18) en Million Manhoef (19). PEC kreeg deze week te maken met een corona-uitbraak en was zonder een tiental spelers afgereisd naar Arnhem. De talentvolle Thomas van den Belt (19) en Rav van den Berg (16) werden daarom voor de leeuwen gegooid. Laatstgenoemde is het broertje van Sepp van den Berg, die inmiddels onder contract staat bij Liverpool.

Daarna bleef Vitesse de aanval zoeken en kreeg Remko Pasveer weinig werk te doen. Mous greep uitstekend in op een inzet van Dominik Oroz en de goalie zag even later een kopbal van de mee naar voren gekomen Danilho Doekhi net naast zijn doel verdwijnen. Mous had echter geen antwoord op een schot van Broja. De aanvaller was vlak voor de rust dicht bij zijn tweede treffer van de avond. In kansrijke positie besloot Broja ineens uit te halen en was Mous kansloos. Gelukkig voor de doelman kwam de bal via de paal terug het speelveld in.

Daarna was het gedaan met de dreiging van PEC en zocht Vitesse de aanval. Oussama Darfalou had kort na zijn invalbeurt al voor de 2-1 kunnen zorgen. Zijn kopbal belandde via het lichaam van Mous op de lat. De Arnhemmers bleven jagen op de broodnodige driepunter en in de slotfase werd die arbeid beloond. Tannane slingerde de bal voor op invaller Idrissa Touré, die de bal fraai achter Mous knikte. In extremis had Thomas Lam de 2-2 alsnog op zijn schoen, maar de aanvoerder van PEC raakte de bal helemaal verkeerd en scoorde dus niet.

Opstellingen en beoordelingen:*

Vitesse: Remko Pasveer 6; Dominik Oroz 6, Danilho Doekhi 5.5, Enzo Cornelisse 6 (69. Daan Huisman 6), Tomás Hájek 5.5, Million Manhoef 6; Thomas Bruns 6 (86. Idrissa Touré -), Matús Bero 5.5, Oussama Tannane 6; Armando Broja 6.5, Loïs Openda 5.5 (62. Oussama Darfalou 6).

PEC Zwolle: Xavier Mous 6; Rav van den Berg 6, Thomas Lam 6, Yuta Nakayama 6, Kenneth Paal 6; Thomas van den Belt 6 (78. Rico Strieder -), Dean Huiberts 6 (21. Manuel Benson 6), Mustafa Saymak 6; Jesper Drost 6.5, Slobodan Tedic 6.5, Pelle Clement 6.

Man of the Match: Armando Broja

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen