Krul kroont zich met Norwich tot kampioen van het Championship

1 mei 2021, 21:36

Tim Krul was al even in de wetenschap dat het met Norwich City volgend jaar de Premier League in gaat, maar mag zich nu ook officieel kampioen van het Championship noemen. Zaterdagmiddag werd er zeer overtuigend afgerekend met Reading (4-1), waardoor de ploeg niet meer te achterhalen is voor nummer twee Watford.

Watford ging zelf met 2-0 onderuit tegen nummer drie Brentford, maar is eveneens al zeker van promotie naar de Premier League. Daarnaast blijft er nog een plek over voor promotie naar het hoogste niveau en die plek gaat naar de winnaar van de play-offs. Brentford, Swansea City, Bournemouth en Barnsley zullen dat onderling moeten uitvechten. De winnaar daarvan wordt niet alleen sportief beloond, maar kan ook een flinke financiële meevaller verwachten.

Door het kampioenschap keert Krul met Norwich City direct het jaar na de degradatie weer terug in de Premier League. De Nederlandse doelman had daarin een groot aandeel met maar liefst zeventien clean sheets. Alleen Watford incasseerde minder doelpunten tegen. Na een goed jaar lijkt Krul zich op te kunnen maken voor het EK van komende zomer.

Lees ook: Krul over bizarre promotie: "We gingen juichend over de gangen"

Daarin zal hij onder de lat de concurrentiestrijd moeten aangaan met Jasper Cillessen, die momenteel kampt met een blessure bij Valencia. Met Maarten Stekelenburg en Marco Bizot heeft Frank de Boer echter meer keuzes onder de lat, maar Krul lijkt de meest logische optie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen