Cultheld Enoh keert bij Ajax amateurs terug bij oude liefde

1 mei 2021, 21:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Komend seizoen is oud-Ajacied Eyong Enoh weer in een Ajax-shirt te bewonderen. Hij keert terug bij zijn oude club, maar wel bij de amateurs van Ajax. Momenteel speelt hij voor SV Robinhood uit Amsterdam, maar Enoh gaat nu zijn voetbalkunsten dus etaleren in de Derde Divisie op zaterdag.

Enoh kwam in 2008 over van de satellietclub uit Zuid-Afrika Ajax Capetown en speelde vervolgens zes jaar voor de Amsterdammers. Daarin speelde hij 149 wedstrijden en pakte hij twee landstitels en een KNVB Beker. Via Standard Luik keerde hij in 2018 terug in de Eredivisie door een contract te tekenen voor Willem II.

Een doorslaand succes werd zijn periode in Tilburg echter niet. De stofzuiger op het middenveld kwam slechts tot vijf optredens, waarna hij naar Cyprus vertrok. Inmiddels speelt Enoh dus in het Nederlandse amateurvoetbal en keert nu terug bij de club waar hij zo veel aan te danken heeft.

Het hele amateurvoetbal ligt voorlopig nog op zijn gat, waardoor hij al even geen wedstrijden meer heeft gespeeld. Daarom zal hij moeten wachten tot volgend seizoen tot hij het Ajax-shirt weer officieel kan dragen. Enoh speelde voor Kameroen 52 interlands waarin hij tweemaal trefzeker was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen