Opmerkelijk: De Vrij rond deal gepiepeld door zaakwaarnemers

1 mei 2021, 15:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het journalistieke platform Follow the Money is met een opmerkelijk verhaal naar buiten gekomen. Het platform deed maandenlang onderzoek naar de breuk tussen Stefan de Vrij en zijn voormalig management SEG. De Vrij stapte over naar Mino Raiola en had daar duidelijke redenen voor, blijkt uit het verhaal.

In 2018 maakte De Vrij de overstap van Lazio naar Internazionale. Hij is rond die deal niet volledig ingelicht door SEG, zo blijkt uit het verhaal van Follow the Money. De Vrij had het idee dat zijn management hem vertegenwoordigde bij de transfer, maar in werkelijkheid handelden zij namens Inter. De Vrij werkte al sinds zijn zestiende samen met SEG en had geen overeenkomst met die partij, omdat het vertrouwen wederzijds en groot was. De Vrij bouwde een vriendschappelijke band op met zaakwaarnemer Doniphan Slager met wie hij ook samen op vakantie ging.

Toen zijn contract bij Lazio in 2018 afliep, werd De Vrij door zijn agenten min of meer naar Inter toe gewerkt. Het contract werd in orde gemaakt, maar de Nederlander kreeg daarna het vermoeden dat er iets niet goed gegaan was. De Vrij ontving geen tekengeld, terwijl hij daar wel op had gerekend. Zodoende kreeg hij argwaan richting SEG. In het jaarverslag van Inter staat dat de club 7,5 miljoen euro had betaald voor de transfervrije komst van De Vrij, maar dat geld was dus niet naar de verdediger gegaan. Follow the Money weet dat dat bedrag in drie termijnen naar SEG is gegaan, dat dus maximaal heeft geprofiteerd van de deal met De Vrij. In de documenten staat tevens dat SEG namens Inter werkte, en dus niet namens de verdediger.

Dubbele belangen mogen agenten niet hebben, weet ook SEG-eigenaar Kees Vos. "We traden ook niet op voor Stefan, maar voor Inter, en dat wist hij", zegt Vos. Volgens Follow the Money kwam De Vrij daar echter pas na het sluiten van de deal achter. In de documenten staat dat SEG elk halfjaar dat De Vrij bij Inter speelt, 200.000 euro krijgt. Mocht hij nog eens een transfer maken, dan krijgt SEG bovendien 7,5 procent van de transfersom.

"Inter was waarschijnlijk de juiste keuze voor De Vrij", zegt een vooraanstaande zaakwaarnemer van SEG op anonieme titel. "Maar als Inter SEG niet zoveel geld had betaald, was hij daar niet heen gegaan, en had SEG een andere club voor hem gezocht. Maar ze betaalden SEG genoeg, dus ging De Vrij daarheen. Ook als hij dat niet had gewild." Inmiddels wordt De Vrij vertegenwoordig door Raiola.

[a,https://www.ftm.nl/,_blank,

Lees hier het verhaal van Follow the Money]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen