Mvogo blij met concurrent Drommel: "Teken van ambitie"

1 mei 2021, 08:44

Yvon Mvogo is niet bang om komend seizoen de concurrentiestrijd aan te gaan met Joël Drommel. De doelman van PSV is juist blij dat de club ambitie toonde door de talentvolle keeper van FC Twente vast te leggen. "Volgend seizoen kan hier iets heel moois ontstaan. Daar wil ik deel van blijven uitmaken."

"Niks is nog zeker", vertelde de van RB Leipzig gehuurde doelman in gesprek met het Eindhovens Dagblad over zijn toekomst. In principe zou hij ook volgend jaar nog bij PSV onder de lat staan, maar de Duitse topclub heeft de optie om de Zwitser terug te halen. "Ik ga mijn plek bij PSV verdedigen als Leipzig me niet terugroept. Of en wanneer ze dat willen doen, weet ik oprecht niet. Dat blijkt komende zomer misschien pas, waarin ik me eerst op het EK en daarna weer op PSV ga focussen."

De komst van Drommel verandert niks aan de plannen van Mvogo. "Ik ben niet iemand die even hallo zegt en daarna snel weer weggaat. Ik wil heel graag bij PSV blijven en vind het uitstekend dat de club Drommel heeft gekocht. Dat is een teken van ambitie. Een club met de status en doelstellingen van PSV heeft twee goede keepers nodig. Aangezien ik na dit seizoen nog maar een jaar onder contract sta en Lars Unnerstall vertrekt, moest PSV met het oog op de toekomst iets doen."

"John de Jong en Roger Schmidt hebben dat ook met mij doorgenomen", ging hij verder. "Volgens mij is Joël een prima keeper en ik kijk ernaar uit om met hem samen te gaan werken. Het is straks een concurrent, maar ik hou van competitie. Dat maakt iedereen beter. Als ik de kans krijg van Leipzig, wil ik bij PSV het shirt met nummer één houden."

Schmidt 

In het interview spreekt Mvogo ook opnieuw zijn dank uit naar trainer Roger Schmidt, die vrijdag ook al liet weten van plan te zijn bij PSV te blijven. "Het was voor hem in het begin ongetwijfeld niet makkelijk, toen ik twee grote fouten heb gemaakt en er druk op ons kwam. Dan merk je pas hoe een trainer is. Ik heb nooit een seconde twijfel bij hem geproefd, hij was geen moment kwaad en de trainer steunde me door aan te geven dat hij snapte waar ik doorheen ging. Dat is een zegen op het moment dat je het mentaal even zwaar hebt."

Dat vertrouwen wil Mvogo maar al te graag terugbetalen. "Ik wilde hem daar zo graag iets voor teruggeven, maar het is ons niet gelukt om een prijs te pakken. Onze ambities waren hoger dan plek twee, maar toch vind ik het geen slecht seizoen als we ons voor de Champions League-voorronde kwalificeren. Daarvoor hebben we nog vier topprestaties nodig. Voor heel PSV en zeker voor de trainer vind ik het ongelooflijk jammer dat we geen prijs hebben gepakt, maar voor volgend seizoen ben ik heel optimistisch. Er kan echt iets moois ontstaan bij PSV en ik wil er graag deel van uitmaken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen