Snoei blij met gelijkspel: "Precies dat puntje dat we nodig hebben"

Snoei blij met gelijkspel: "Precies dat puntje dat we nodig hebben"

30 april 2021 – Trainer Mike Snoei heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur. Een gelijkspel tegen de kampioen van de Eerste Divisie is niet voor elke ploeg weggelegd, maar De Graafschap kreeg nog wel drie enorme kansen om drie punten binnen te slepen. "Daar had er wel eentje van in gemogen."

Na afloop liet Snoei voor de camera van ESPN wel zien trots op zijn ploeg te zijn. "We hebben enorm goed verdedigd. Daar hebben we ook voor gekozen. Cambuur is een heel frivole ploeg die waanzinnig positiespel speelt. Bij een 2-1 achterstand tegen Excelsior schieten ze er gewoon nog zes bij. Daar hebben wij wat anders tegenover gezet. We kunnen goed verdedigen en we kunnen goed omschakelen, maar van die drie kansen moet er wel eentje in."

Hoewel het lang spannend was, leken beide ploegen tegen het einde van de wedstrijd wel vrede te hebben met een gelijkspel. Dat erkende Snoei zelf ook. "88 minuten is het echt een wedstrijd geweest. Toen vonden we het allemaal heel spannend. Henk (De Jong, red.) wilde niet verliezen, wij wilden graag winnen. Dan is er een beetje contact tussen die aanvoerders en dan ga je maar niet meer forceren. Dan praat je echt over een paar minuten en zelfs dan geeft Schouten (Erik, red.) nog een heel gemeen balletje tussendoor."

Hoewel Almere City zelf wel won en zo het gat met De Graafschap verkleinde, is Snoei toch tevreden met het punt tegen Cambuur. "Dit is net zo'n punt als vorige week tegen Almere, dat puntje dat we precies nodig hebben. Liever drie, maar dat was te veel gevraagd vandaag. Dit ene punt is wel megabelangrijk en zo voelt het ook. Dat merk je ook aan de jongens in de kleedkamer. Nu moeten we het afmaken." Dat doet De Graafschap door nog in ieder geval één van de twee resterende wedstrijden te winnen. Bij drie punten is de ploeg zeker van promotie. 

gerelateerd