Southampton pakt met tien man knap punt tegen Foxes

30 april 2021, 23:00

Southampton heeft vrijdagavond een knap resultaat geboekt tegen Leicester City. De ploeg stond tachtig minuten lang met tien man op het veld, maar pakte toch een punt tegen de nummer drie van de Premier League. De wedstrijd eindigde in 1-1.

De schrik zal groot zijn geweest bij The Saints toen Jannik Vestergaard al na tien minuten de rode kaart werd getoond. Het was Ryan Bertrand die in de editie van 2019 eveneens rood pakte, en daarmee een historische 0-9 nederlaag inleidde. Dit keer liep het echter anders. De ploeg hield stand en kon de gevaarlijke voorhoede van Leicester van scoren weerhouden.

Na een uur spelen kwam de ploeg van Ralph Hasenhüttl zelfs op voorsprong. Dat gebeurde via James Ward-Prowse, die een strafschop na hands van Kelechi Iheanacho wist te benutten. Van die voorsprong kon het echter niet lang genieten; het antwoord van Jonny Evans volgde al binnen zeven minuten. Via een kopbal redde hij in ieder geval een punt voor The Foxes.

Genoeg was dat bij lange na niet, want Leicester was het aan zijn stand verplicht om de tien man van de nummer veertien van de Premier League te verslaan. De ploeg vestigde zich de afgelopen weken wat steviger op plek drie, maar moet dit weekend toezien hoe de achtervolgers weer dichterbij kunnen komen. Zeker van een Champions League-ticket (top vier) is Leicester nog allerminst.