De Ligt blijft zelfkritisch en denkt nog niet aan aanvoerderschap

30 april 2021, 19:48   Bijgewerkt: 30 april 2021, 20:12

Matthijs de Ligt eist meer van zichzelf en van Juventus. Dat vertelde hij in een zelfkritisch interview met het Italiaanse Sky Sport. Met Juventus hoopt hij dit seizoen nog als tweede te kunnen eindigen, al moet de ploeg volgens hem dan wel meer laten zien. 

"Ik denk dat we meer moeten doen om onze wedstrijden te winnen", begon De Ligt. "Vooral in deze fase van het seizoen. We hebben een andere mentaliteit nodig, meer durven aan de bal en beter als team verdedigen." Met 66 punten staat Juventus momenteel gelijk met Napoli en AC Milan en twee punten achter nummer twee Atalanta. "Eerste dachten we aan de Scudetto, nu is het doel om als tweede te eindigen. We hebben een sterk team dat om plek één moet strijden, maar op dit moment zijn onze kansen minimaal, dus de focus ligt op de tweede plaats."

Wanneer hij naar zichzelf kijkt, is De Ligt vooral kritisch op zijn bijdrage voor het doel. "Ik denk dat scoren een van mijn kwaliteiten is, maar ik heb er tot nu toe pas één gemaakt. Ik wil daarin verbeteren. Daar moeten we allemaal in groeien, van degene die de hoekschoppen neemt, tot degenen die binnen moeten koppen. In deze fase vol belangrijke wedstrijden wil ik meer scoren om het team te helpen."

De pas 21-jarige De Ligt wordt vaak genoemd als toekomstig aanvoerder van De Oude Dame. Zelf vindt hij dat nog iets te voorbarig. "Voor mij is het een eer om voor Juve te spelen en wellicht ooit aanvoerder van dit team te zijn. Nu is dat nog niet belangrijk, want er zitten vier aanvoerders in de ploeg. Ervaren spelers, die hier al jaren spelen. Het belangrijkste voor mij is om goed te spelen en het team te helpen. De coach zal dan beslissen wie aanvoerder wordt, maar op dit moment is dat niet mijn doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen