Nieuwkoop maakt opvallende transfer naar België

30 april 2021, 18:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart Nieuwkoop heeft een verrassende club gevonden om zijn loopbaan voort te zetten. De rechtsback, die van Feyenoord te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet zal worden verlengd, heeft een driejarig contract getekend bij Belgische tweedeklasser Union Sint-Gillis. Die club komt komend seizoen uit op het hoogste niveau. 

Dat nieuws werd vrijdag door Voetbal International gemeld en vervolgens bevestigd door de club zelf. Volgens VI heeft Nieuwkoop lang gewacht op een nieuwe aanbieding van Feyenoord, maar toen deze uitbleef schakelde zaakwaarnemer Ali Dursun snel door. Er zou voldoende interesse zou geweest in de verdediger, maar het beste verhaal kwam van Union Sint-Gillis, de club die dit seizoen kampioen werd in de Belgische Tweede Klasse, en zodoende volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomt. 

Hoewel Union Sint-Gillis momenteel nog niet op het hoogste niveau actief is, is het wel een van de meest succesvolle clubs in de geschiedenis van het Belgische voetbal. Het werd elf keer kampioen (voor het laatst in 1935), een aantal dat alleen werd overtroffen door Anderlecht en Club Brugge. De club speelde sinds 1973 niet meer op het hoogste niveau, maar is de laatste jaren aan de hand van een samenwerkingsverband met Brighton & Hove Albion aan een opmars bezig.

Nieuwkoop stroomde bij Feyenoord door vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal. Als onderdeel van de hoofdmacht won hij één keer de landstitel, twee keer de KNVB Beker en een keer de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen speelde Nieuwkoop op huurbasis voor Willem II, waarna hij afgelopen zomer terugkeerde om de concurrentiestrijd aan te gaan met Lutsharel Geertruida. Deze verloor hij op termijn, waardoor hij op de bank belandde. Begin april werd duidelijk dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen