'Spurs niet onder indruk: Ten Hag mede door Engels afgewezen'

30 april 2021, 14:38

Voor de voetbalvolgers kwam de contractverlenging van Erik ten Hag bij Ajax behoorlijk uit de lucht vallen, maar voor transferexpert Fabrizio Romano allerminst. De Italiaanse transfergoeroe weet vrijdag te melden dat de trainer van Ajax in een meeting met Tottenham Hotspur geen indruk heeft gemaakt op de leiding van de Engelse club.

De naam van Ten Hag viel deze week nadrukkelijk in Londen. Tottenham had aanvankelijk belangstelling voor Julian Nagelsmann, maar die coach transfereerde van RB Leipzig naar Bayern München. Vervolgens kwam Tottenham Hotspur ook bij Ten Hag uit. De coach stond volgens Romano aanvankelijk wel open voor een zomers vertrek bij Ajax en wilde het gesprek met Tottenham dan ook graag aangaan.

De Engelsen planden een meeting met de coach in, maar die verliep volgens Romano 'niet positief'. The Spurs Express meldt dat de leiding van Tottenham werd afgeschrikt door het gebrekkige Engels van de Nederlandse trainer. Dat wordt door Romano niet gezegd, maar hij meldt wel met zekerheid dat Ten Hag gesproken heeft met de leiding en dat het overleg 'niet positief' is verlopen. Ten Hag zou Tottenham dan ook niet zelf hebben gewezen. De club koos ervoor om verder te kijken en heeft nog drie of vier namen op het lijstje. Naar die opties wordt nu gekeken. Naar verluidt gaat het om Ralf Rangnick, Graham Potter en Scott Parker. Tottenham zal Ten Hag dan ook zeker niet gaan aantrekken als nieuwe manager. De deal 'is dood', volgens de transferspecialist.

Volgens Romano heeft het gesprek tussen de Ajax-trainer en Ten Hag plaatsgevonden in de laatste 48 uur. Na die meeting heeft de leiding van Tottenham besloten om verder te kijken. Dat gaf Ajax de kans om de optie in de verbintenis van Ten Hag te lichten en zijn contract te verlengen tot de zomer van 2023. Dat is vrijdagochtend dan ook gebeurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen