'Jacht op Madueke: Leicester wil 20 miljoen betalen'

30 april 2021, 13:50   Bijgewerkt: 30 april 2021, 13:58

Een vaste basisplaats bij PSV heeft Noni Madueke niet, maar de Engelsman heeft over belangstelling desondanks niet te klagen. De negentienjarige buitenspeler staat volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International in de belangstelling van vele topclubs. Onder meer Leicester City heeft bovenmatig veel interesse in de jonge Engelsman.

De jonge aanvaller geniet interesse van clubs uit de Bundesliga, de Premier League en de Serie A. Het ED meldt dat 'Champions League-clubs', de Engelsman op de radar hebben. Van de clubs met interesse is Leicester momenteel het meest serieus. De Engelse topclub heeft nu al twintig miljoen euro over voor de buitenspeler, die eerder in de jeugd van Manchester City speelde maar bewust koos voor een transfer naar PSV om op die manier speeltijd te kunnen krijgen in een eerste elftal.

Madueke heeft bij PSV nog een contract tot 2024. Als het aan de club ligt, vertrekt hij deze zomer dan ook nog niet. Madueke heeft momenteel geen basisplek en kwam afgelopen weekend tegen FC Groningen helemaal niet binnen de lijnen. Onlangs speelde de snelle aanvaller zich bij buitenlandse scouts wel in de kijker toen hij in actie kwam voor Jong Engeland op het Jeugd-EK. In de Eredivisie kwam Madueke dit seizoen tot dusver tot zeven doelpunten en zes assists. Volgens het ED begint er in het kamp van de speler wel enige zorgen te ontstaan over het gebrek aan speeltijd.

Trainer Roger Schmidt gaf vrijdag op het persmoment nog wel aan dat hij in de laatste weken van het seizoen rekent op de Engelsman. "Dit seizoen heeft hij een stap gezet. Hij maakte veel goals en gaf veel assists, daarna was hij langer geblesseerd, en de laatste twee weken vond ik hem niet top op de training", zei hij volgens Voetbal International. "Deze week was hij veel beter, dus ik kijk ernaar uit dat hij de komende weken zijn waarde toont. En we zijn ervan overtuigd dat hij volgens seizoen de volgende stap kan zetten. Of hij komend seizoen een basisspeler kan zijn? Ja, zeker." Overigens werd vrijdag bekend dat Schmidt volgend seizoen zeker nog van de partij is in Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen