Uitbraak bij PEC: zes spelers corona, ook nog vier geblesseerd

30 april 2021, 13:28

PEC Zwolle treedt zaterdagavond op bezoek bij Vitesse aan met een flink uitgedunde selectie. De Blauwvingers moeten het in Arnhem stellen zonder liefst tien (!) vaste selectieleden. Zes van hen zijn besmet met het coronavirus en zijn direct in quarantaine geplaatst. Trainer Bert Konterman verwacht dit seizoen geen beroep meer te kunnen doen op het zestal.

Dat bevestigt Konterman op de wekelijkse persconferentie. "We missen zaterdag helaas veel spelers en we hebben weinig kunnen trainen deze week. Jongere spelers uit eigen jeugd krijgen nu de kans om zich echt te laten zien", aldus Konterman in gesprek met de regionale media. "Rondom het duel tegen Heerenveen waren de omstandigheden ook niet ideaal, maar wisten we een prima wedstrijd op de mat te leggen. Het één sluit het ander dan ook zeker niet uit." PEC versloeg de Friezen afgelopen week met 0-2.

Volgens Konterman wordt het een duel om naar uit te kijken. "Ik verwacht een interessante wedstrijd zaterdag, jammer genoeg wel weer zonder publiek. Vanuit een goede organisatie moeten we zorgvuldig spelen. Er zit nog steeds erg veel voetbal in de groep. Die bevestiging kreeg ik deze week tijdens de training."

PEC Zwolle staat dertiende met 35 punten en is daarmee zeker van een verlengd Eredivisieverblijf. Doorgaans hebben clubs maximaal 34 punten nodig om handhaving te realiseren. Na het bezoek aan Vitesse speelt PEC nog tegen ADO Den Haag, PSV en FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen