Robben stevent af op speelminuten tegen Sparta

30 april 2021, 13:23

Tegen PSV moest Arjen Robben nog even verstek laten gaan, maar dit weekend lonken er wel speelminuten voor de routinier. Trainer Danny Buijs van FC Groningen verwacht dat de aanvaller fit genoeg is om zondag in actie te komen tegen Sparta.

Robben lag al op koers voor het duel met PSV van afgelopen weekend, maar haakte toen enkele dagen daarvoor toch af. Het leek hem toen beter om in Groningen een extra training te pakken met de beloftenploeg. Hij heeft er inmiddels weer een hele trainingsweek op zitten en die is goed verlopen, zo laat Buijs weten. Speelt Robben dit weekend, dan wordt het zijn vierde Eredivisie-optreden van dit seizoen. Onlangs maakte hij tegen sc Heerenveen al minuten en eerder kwam hij in oktober twee keer in actie.

Buijs rekent erop dat Robben zondag in de wedstrijdselectie zit. "Daar gaan we op dit moment wel vanuit. We hebben nog twee trainingen te gaan, maar deze week is goed gegaan. Hopelijk gaan vandaag en morgen ook goed en dan is de insteek dat hij er zondag bij is", stelt de coach via de clubkanalen.

Hij kan overigens niet beschikken over de geblesseerde Gabriel Gudmundsson en de geschorste Alessio Da Cruz. Verder zijn er enkele zieken, zegt de trainer. "Het is op een aantal plekken nog twijfelachtig. We hebben een aantal zieken en afgelopen week een extra testronde gehouden en die waren allemaal gunstig, dus het gaat niet om coronagevallen. Gewoon andere vormen van griep of dat soort dingen. Vandaag hebben we nog een extra testronde te gaan, dus laten we hopen dat die ook weer gunstig uitvallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen