Schmidt blijft bij PSV: "Niet gekomen voor één jaar"

Schmidt blijft bij PSV: "Niet gekomen voor één jaar"

30 april 2021 – Roger Schmidt verzekert dat hij ook komend seizoen aan het roer staat bij PSV. De Duitse oefenmeester staat in de belangstelling van onder meer Eintracht Frankfurt, maar is niet van plan te vertrekken. Dat bevestigt de coach op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen van komende zondag.

"Ik ben hier niet naartoe gekomen voor één jaar. De afspraak was voor twee jaar, minimaal. Ik kijk ernaar uit volgend seizoen weer voor de groep te staan en hopelijk met PSV in de Champions League actief te zijn", zei Schmidt, die naast Frankfurt ook werd gekoppeld aan een overstap naar Hertha BSC. In het voetbal heb je altijd te maken met geruchten, zeker aan het einde van het seizoen. Daar kan ik niets aan doen."

Schmidt hoopt komend seizoen over Heerenveen-middenvelder Joey Veerman te kunnen beschikken, maar beseft dat het vanwege zijn prijskaartje lastig wordt. "Ik ben hier nu pas één jaar, maar ik weet al wel dat het voor PSV niet eenvoudig is om spelers van andere Nederlandse clubs te kopen. Die zijn altijd erg duur, haha. Ik weet niet of wij zomaar topspelers uit de Eredivisie kunnen halen. Ik weet ook niet wat Veerman moet kosten, hoor."

Tegen SC Heerenveen kan Schmidt dit weekend geen beroep doen op Timo Baumgartl en Mohamed Ihattaren. Het duo kampt met lichte knieklachten. Schmidt weet dat zijn ploeg bij de les zal moeten zijn. "Het is een goed team, zij zijn meer dan alleen Joey Veerman en Henk Veerman. Dat hebben we in de eerste wedstrijd wel gezien. Aanvallend zijn ze gevaarlijk."

gerelateerd