Cambuur gaat De Graafschap niet helpen: "Geen cadeautjes"

Cambuur gaat De Graafschap niet helpen: "Geen cadeautjes"

30 april 2021 – De Graafschap hoopt zich vrijdagavond al te verzekeren van promotie naar de Eredivisie, waar vorig seizoen vanwege de coronapandemie een streep doorheen moest. De Doetinchemmers dienen daarvoor zelf te winnen van de al gepromoveerde koploper SC Cambuur én concurrenten Almere City en Go Ahead Eagles moeten punten morsen. Van een akkoordje tussen De Graafschap en Cambuur is geen sprake.

De twee topclubs werden vorig seizoen het meest benadeeld door het besluit van de KNVB om geen promotie toe te staan, omdat Cambuur en De Graafschap op promoveren stonden. De Leeuwarders namen al wraak, De Graafschap hoopt dat eveneens te doen. Cambuur-coach Henk de Jong gunt de Superboeren promotie. "Ik heb goed contact met Mike, we feliciteren elkaar na overwinningen. En als oud-coach van De Graafschap koester ik een zwak voor die club. Dus ja, ik hoop dat ze in Doetinchem straks ook een promotiefeestje kunnen vieren", vertelt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch zal bij Cambuur alles draaien om een overwinning. "Wij gaan er een echte wedstrijd van maken tegen De Graafschap. We gaan geen cadeautjes weggeven." Daar is De Graafschap-coach Mike Snoei blij mee. "Weet je. We zouden het niet eens wíllen, geholpen worden door Cambuur. En geloof me: dat gaat ook echt niet gebeuren. Wij rekenen op een gemotiveerde tegenstander, die er alles aan zal doen om te winnen. En andersom zullen wij ons tonen, zoals dat dit seizoen zo kenmerkend is voor ons. Met strijd, met passie, met trots. We gaan vol voor de winst, puur op eigen kracht."

De Graafschap heeft een voorsprong van zes punten op Almere en Go Ahead. Die twee ploegen lijken een wonder nodig te hebben om alsnog directe promotie af te dwingen. De Graafschap neemt het na Cambuur ook nog op tegen nummer zestien Jong Ajax en nummer tien Helmond Sport.

gerelateerd