Frankfurt-preses verleidt Schmidt: "Een absolute expert"

Frankfurt-preses verleidt Schmidt: "Een absolute expert"

30 april 2021 – Roger Schmidt zou de ideale trainer voor Eintracht Frankfurt zijn, vindt sportief directeur Bruno Hübner. De Duitse trainer van de Eindhovenaren heeft nog een doorlopend contact bij PSV, maar is kandidaat om de naar Borussia Mönchengladbach vertrokken Adi Hütter op te volgen. Eerder werd de naam van Erik ten Hag al doorgestreept.

Hübner geeft in gesprek met Fussball News aan dat hij Schmidt als een goede trainer voor zijn club ziet, maar dat hij zich zelf niet bezighoudt met de aanstelling van een nieuwe trainer. Toch volgt hij Schmidt al langer. "Ik heb Roger vaak ontmoet en ook telefonisch gesproken", aldus Hübner. "Wij waren relatief ver om hem in een eerder stadium te halen. Ik was afgereisd naar Oostenrijk voor de Champions League-wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en FC Basel. Ik was stomverbaasd dat Michael Reschke er ook was. Hij is vanwege details uiteindelijk naar Bayer Leverkusen gegaan." Schmidt was destijds hoofdtrainer bij Salzburg.

Schmidt kan bij Eintracht nog altijd op veel waardering rekenen. "Roger is een absolute expert", vindt Hübner. "Hij is een fanaticus als het aankomt op aanvallend voetbal, hij zit vol ambitie en leeft voor het voetbal. Hij is ook buiten het veld een sterke persoonlijkheid. Hij is zeker een trainer die ik me makkelijk zou kunnen voorstellen bij Eintracht."

Schmidt werd afgelopen zomer aangesteld bij PSV als opvolger van interim-coach Ernest Faber. Schmidt kreeg de opdracht Ajax uit te dagen in de strijd om de landstitel, maar zag de Amsterdammers al vroeg een onoverbrugbare afstand nemen. Ajax kan zich dit weekend officieel tot landskampioen kronen met een gelijkspel tegen FC Emmen. Voor PSV is het zaak om de tweede plaats te veroveren. De voorsprong op nummer drie AZ bedraagt drie punten.

gerelateerd