Jansen verwacht tweetal terug en denkt nog niet aan doelsaldo

29 april 2021, 17:33

Na de nederlaag tegen Ajax vervolgt AZ dit weekend de strijd om plek twee met het uitduel tegen RKC Waalwijk. Jonas Svensson en Jordy Clasie zijn dan mogelijk weer van de partij, zo vertelde trainer Pascal Jansen. De twee misten de topper in Amsterdam, maar werkten deze week hard aan hun herstel.

Na zijn doelpunt tegen Sparta in de wedstrijd ervoor, liep Clasie op de training een blessure op die hem tegen Ajax weer langs de kant hield. Sowieso leek een basisplaats er al niet in te zitten, want Teun Koopmeiners keerde terug van een schorsing en nam zijn plek weer over. Jonas Svensson haakte op het laatste moment af en werd vervangen door Yukinari Sugawara.

"Ik verwacht ze straks weer op het veld", begon Jansen donderdagochtend in gesprek met het clubkanaal van AZ. "Dan gaan we kijken hoe ze ervoor staan. Ze hebben hard gewerkt aan het herstel. We moeten vandaag even afwachten, maar de verwachtingen zijn goed." Naast Svensson en Clasie zijn er nog twee twijfelgevallen in de selectie van de Alkmaarders. "We moeten nog even kijken naar Bruno en Timo (Martins Indi en Letschert, red.). Zij hebben wat lichte klachten."

Doelsaldo

Door de nederlaag tegen Ajax heeft AZ een gat met drie punten te dichten ten opzichte van PSV. Door de kleine verschillen kan ook het doelsaldo aan het eind van de rit nog van belang zijn. Hoewel zaterdag een degradatiekandidaat wacht, wil Jansen daar niet de nadruk op leggen. "In het achterhoofd denk je daar wel aan, maar de prioriteit is gewoon het winnen van de wedstrijd. Als dat met veel goals kan, heel graag, maar als het met één goal verschil is, is dat ook prima."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen